15 BİN KİŞİLİK SOFRA KURUYORUZ

15 BİN KİŞİLİK SOFRA KURUYORUZ

Kdz. Ereğli Belediyesi, Çarşamba akşamı idrak edilecek Kadir Gecesi’nde sahil ofis yolu üzerinde yapılacak 15 bin kişilik halk iftarına hazırlanıyor. Alanda inceleme yapan Başkan Halil Posbıyık, tüm vatandaşları iftara davet etti. ‘Helalleşmek istiyoruz’ diyen Posbıyık; “Çarşamba akşamı sahilde iftar sofrasında buluşalım. İftar öncesi amfi tiyatroda Mevlid-i Şerif okutturacağız. Helalleşmek istiyoruz, kimseyle dargın değiliz, herkese soframız ardına kadar açık” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve binlerce vatandaşın birlikte iftar yaptığı ‘Kadir Gecesi Geleneksel Halk İftarı’ programı, 27 Nisan Çarşamba günü sahil ofis yolu üzerinde yapılacak. Belediye ekipleri, iftar programı öncesi alanda yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkı bir kez daha iftara davet etti.

15 BİN KİŞİLİK SOFRA KURUYORUZ...

Beraberinde başkan yardımcıları ve tüm daire müdürleriyle iftarın yapılacağı alandaki hazırlıkları yerinde denetleyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Yoksulluğun had safhada olduğunu, bu Ramazan ayında, belediye olarak en iyi biz takip ediyoruz. Çünkü vatandaş belediyeyi kendi evi gibi gördüğü için hiç çekinmeden bize başvuruyor.  İşsizliğini, iaşe konusunu, ihtiyaçlarını, yokluklarını bize anlatıyor. Bu konuda büyük de acı çekiyoruz. İşsizlik konusunda bir şey yapamıyoruz ama diğer konularda elimizden gelen desteği veriyoruz. Gıda kolisinde, sıcak yemek ve aceze yardımında hiçbir eksiğimiz yok. Arkadaşlarla yaptığım toplantıda kendilerine de söyledim. ‘Bu Ramazanda Ereğli’de yokluklar çok fazla. Asla, lüks lokantalarda iftar sofrası kurmayacağım. Belediye meclis üyelerine dahi iftar vermeyeceğim. Ülkenin durumu belli, Ereğli’nin durumu belli. Ben de gider bazılarının yaptığı gibi lüks lokantalarda iftar yemekleri verebilirdim. Ama asla böyle bir şeye girmiyorum. İftarı Kadir Gecesi’nde sahilde halkımızla yapacağız’ dedim. 15 bin kişilik sofra kuruyoruz. 13 bin 500 kişilik masa, sandalye hazırlandı, 1500 kişilik de ofis yakınında çimlerin üzerinde yer sofrası hazırladık. Toplamda 15 bin kişilik yemek hazırlığımızı yaptık.

HELALLEŞMEK İSTİYORUZ. İFTARIMIZA HERKES DAVETLİ...

Bütün protokolü davet ettik. En başta Vali beyi davet ettik. Ereğli halkı sizi özledi dedik, başka bir programının olduğunu söyledi, katılamayacaklar. Kaymakamımız ve Komutanımız burada olacaklar. Bürokratları, siyasi parti ilçe başkanlarını, herkesi ayrım göstermeden davet ettik. Çarşamba günü Mübarek Kadir Gecesi, ardından da Ramazan Bayramı. Dargınlıklar ortadan kalksın. Bizim en büyük, önemli günlerimiz bunlar. Helalleşmek istiyoruz herkesle. Hiç kimseyle dargın değiliz. Ardına kadar sofralarımız açık.

Bugün bütün müdür arkadaşlarımı topladım, alanda eksikliklerimizi görelim diye... Tekrar Ereğli halkına sesleniyorum. Gelemeyenler araba istiyorsa araba da gönderebilirim. Burada hep beraber buluşalım, önemli olan birlikteliğimizi, beraberliğimizi, sevgiyi, barışı, dostluğu paylaşmak… Helalleşmeyi burada yapalım.

İftar öncesi Müftülüğümüzle ortaklaşa Mevlid-i Şerif okutturacağız. Çocuklarımıza pamuk helvalar, macunlar ikram edilecek. Balonlar hediye edeceğiz. Belediyemizin değişik hediyeleri olacak çocuklara... Tüm hazırlıklarımız tamam, herkesi bekliyoruz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER