2022 asgari ücret son dakika!

2022 asgari ücret son dakika!

2022 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 2022 zammı ne kadar, 2022 asgari ücret net, asgari ücret 2022 brüt kaç para olacak? 2022 asgari ücret ne kadar olur? 2022 asgari ücret ne zaman açıklanacak, asgari ücret teklifleri ne kadar oldu? soruları yıl sonuna yaklaştığımız şu günlerde en çok merak edilin konular arasında yer almakta. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 2022 yılı asgari ücret zammı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrilmişken işçileri ters eden Türk-İş’ten son dakika 2022 asgari ücret açıklaması geldi. Peki Türk İŞ 2022 asgari ücret teklifini açıkladı mı? İşte detaylar.

Asgari ücret 2022 zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Asgari ücret tespit komisyonu 2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere bir araya gelecek. 2022’de asgari ücret ne olacak? Asgari ücret ne kadar olacak? Türk-İş asgari ücret önerisi belli oldu mu? Asgari ücret zammına göre 2021 yılında maaşı yeniden şekillenecek milyonlarca vatandaş zam oranı ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor.

2022 asgari ücret ne kadar olacak? Türk İş’ten beklenen asgari ücret açıklaması geldi. 2022 asgari ücreti ne olacak sorusunun cevabı beklenirken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan kritik bir açıklama geldi. Atalay, TİSK tarafından İstanbul’da düzenlenen Ortak Paylaşım Platformunda yaptığı konuşmada, aralık ayında başlaması beklenen 2022 asgari ücret belirleme görüşmelerine yönelik kritik bir mesaj verdi.

Türk-iş’ten asgari ücret zamı açıklaması Dünya'da yer alan habere göre göre Atalay “45 yıldır asgari ücret belirleniyor bu yıl 45 yıla bedel bir yıl olacak.” diyen Atalay, işçilerin kabul edebileceği bir seviyeye ulaşılması gerektiğini, “işçinin yüzünü güldürecek” bir anlaşmayı imzalamaya hazır olduklarını söyledi. Atalay, asgari ücrette artışlar gündeme geldiğinde “batarız” denildiğini, asgari ücret seviyesine göre ayarlanan bazı kamu kararlarının etkisinin gündeme getirildiğini belirterek, “Biz de diyoruz ki alın bu parayı siz geçinin. Nasıl geçineceksiniz.” diye konuştu.

2022 asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022'de geçerli olacak asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, yakın zamanda asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını bildirerek, şu ifadeleri kullandı: "Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız. O sadece düşük gelirli grupların değil çalışma hayatında yer alan herkesin gelirine bir müdahale etme imkanıdır. Aynı zamanda o bizim işsizlik sigortasından tutun bütün harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir.

Ama esas etkisi de özel sektördeki ücret seviyesini bilhassa örgütsüz çalışanların ücret seviyesinin reel olarak değiştiren etkileyen durumdur. O yüzden asgari ücret grubu çok önemlidir. Demokratik ülkelerde toplumsal dengeleri düzenleyecek bir opsiyonu vardır. Bu bakımda da önümüzdeki günlerde asgari ücret sürecinde bu sosyal politika aracını en uygun şekilde kullanarak bilhassa örgütsüz çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi konusunda çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecektir"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret tespit komisyonunun temsil açısından zayıf olduğunu belirterek, daha geniş katılımlı olması gerektiğini bildirdi. Arslan, Antalya'nın Kundu Turizm Merkezi'nde düzenlenen Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş İl Başkanları Kurulu Toplantısı kapsamında gazetecilerle bir araya geldi.

Asgari ücret ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, Türkiye'de asgari ücretle çalışanların oranının yüzde 40 olduğunu ve bunun büyük bir bölümünün de özel sektörde yer aldığını belirtti. Asgari ücret belirlenmesinde artık farklı bir modele ihtiyaç olduğunu belirten Arslan, şunları söyledi: "Asgari ücret tespit komisyonunda, temsil açısından son derece zayıf, adaletsiz ve katılım anlayışından uzak bir sistem mevcut. Bu nasıl aşılabilir, uzun yıllar gündeme getirdik.

Sanıldı ki orada Türk-İş olmasın biz olalım. Biz böyle demiyoruz, herkes üyesi kadar orada olsun, bu yapılmadı. Asgari ücret komisyonunda mevzuat değişimi lazım. Daha geniş katılımlı olmalı, sendika üye sayısına oranla temsil edilmeli." Geniş katılımlı tespit komisyonu oluşturulmasının hem tartışmaları, hem de bir kesim üzerindeki sorumluluğu azaltacağını aktaran Arslan, daha katılımcı bir yapının inşa edilmesi gerektiğine işaret etti.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER