56 İŞÇİ İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

56 İŞÇİ İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Alaplı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Alaplı Belediyesi&[#]8217;nde çalışan 56 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri bugün yapılan oturumla devam etti.

Alaplı Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu&[#]8217;nda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin bugünkü oturumuna; Alaplı Belediyesi adına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün ve Belediye birim amirleri; Belediye İş Sendikası adına da Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Başkan Yardımcısı Osman Karataş, Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Uludağ ve İşyeri temsilcileri Ramazan Sarıkaya ile Muhammed Korkmaz katıldı.

Daha önce yapılan görüşmelerde sosyal haklarda anlaşma sağlanmasının ardından bugün yapılan görüşmede ücretler üzerinde anlaşma zemini arandı. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye&[#]8217;nin ekonomik durumuyla ilgili bilgiler vererek, &[#]8220; Bu yıl gerçekçi bir bütçe yaptık. Uyguladığımız ekonomik disiplin olumlu sonuçlarını veriyor. Belediyemizin ekonomik durumu her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor. Önümüzdeki aylarda ekonomik olarak daha da iyi durumda olacağımızı düşünüyorum. Personel giderlerimiz, yüzde 30 civarlarına düşecek. Tabii biz, Belediyemizin yanı sıra, huzurlu ve mutlu olabilmeleri için çalışanlarımızı da düşünüyoruz ve karşılıklı dengeleri muhafaza etmeye çalışıyoruz. &[#]8220; dedi.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan da, kendilerinin de konuya tek taraflı olarak bakmadıklarını, talepte bulunurken Belediyelerin içinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, &[#]8220; Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da her iki tarafı da mağdur etmeyecek ortak bir noktada buluşacağımızı düşünüyoruz. &[#]8220; dedi.

Karşılıklı teklifler üzerinde yapılan görüşmelerin 8 Mart Perşembe günü devam etmesi kararlaştırıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2012, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER