"ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN, BAŞARILAR DİLİYORUM..."

"ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN, BAŞARILAR  DİLİYORUM..."

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa ederek İyi Parti’ye katılan Sertan Kuzu hakkında yapılan spekülasyonlara Meclis’te cevap verdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Meclis toplantısında CHP’den ayrılarak Millet İttifakı’nın diğer üyesi İyi Parti’ye katılan Belediye Meclis Üyesi Sertan Kuzu hakkında yapılan spekülasyonlara cevap verdi.

Posbıyık şunları söyledi:

“Son haftalarda gündemi çok mesul eden bir Sertan Kuzu meselesi var. Değerli arkadaşımız Sertan Kuzu da burada. Evet CHP’den ayrılmıştır. Ben hayırlı uğurlu olsun, diyorum. Çok spekülasyon yapılıyor ‘Halil Posbıyık gönderdi’ diye... Akla hayale gelmeyen çirkin laflar. Bizden, CHP’den ayrıldı, Millet İttifakı’nın diğer üyesi İyi Parti’ye gitti. Fark etmez. Sertan Kuzu kardeşimiz milliyetçi bir arkadaş. CHP’ye geldi ama fikir bakımından bizlerle pek uyuşamadı. Çünkü ruhunda milliyetçilik var, hepimiz milliyetçiyiz ama o MHP’den gelme İYİ Parti’yi seçmiş ve İYİ Parti’nin de kuruculuğunu yapmış. Biz de seçimden önce İYİ Parti ile ittifak yapma noktasına gittik. Bir çok yerde toplantılar yapıldı. Beni Meclis’e çağırdılar. Zonguldak’ta İYİ Parti İl Başkanlığı’nda toplantılar yapıldı, bana büyük baskılar yapıldı. Bu baskıyı yapan Ünal Demirtaş’tı, CHP Milletvekili. O kendisini İyi Parti’li gibi görüyordu. ‘CHP’den vekil olamazsam İyi Parti’den olurum’ diye hesapları vardı herhalde. Ne de olsa demokrasi kahramanı biliyorsunuz kendisi... Öyle söylüyorlar. Bana baskı yaptılar, ilk 5 sıradan 2 İYİ Parti’den kardeşimizi alırız buraya, dedik. Kabul etmediler. Bunlardan biri de Sertan Kuzu. Babası benim dava arkadaşım ve değerli dostum. Allah nur içinde yatırsın. Sertan ismini dillendirdik orada. Sertan ismini duyan bir takım isimler ayağa kalktılar. ‘Sertan’ı istemiyoruz’ diye… Milletvekillerinin baskısıyla ilk 5 den 2 yerine ilk 10’dan 4’e çıkardım sıralamayı. İYİ Parti İl Başkanı ile görüşüldü, bu sayıyı 5’e çıkardık. 15. sıradan sonra da 1 sıralama verdik. Bunu da kabul etmediler 7 dediler. En son Zonguldak‘ta İl Başkanlığı’nda Sayın İl Başkanı Yavuz Erkmen’in başkanlığında yapılan toplantıda -Milletvekilimiz de vardı Ünal Demirtaş- Hiç ayrılmıyordu zaten... İyi Parti’den ziyade o daha çok baskı yaptı.

En son Sayın Vali Erkmen’e şunu söyledim: ‘Eğer ben bu siyaseti biliyorsam, sizin değerli yöneticiniz dahi bana oy verecek. Onlar Ereğli’nin geleceğini düşünüyorlar. Bu seçimden 10 bin oy farkla çıkarım.’

"SPEKÜLASYONLAR DEĞERSİZ..."

Sonunda, ‘Bu anlaşmayı ittifakı bozuyorum, tek başıma giriyorum’ dedim. Sayın Erkmen de, şu an İYİ Parti’de isyan eden kişiler de o zaman yüzüme karşı ‘500 oyla kaybedersin’ dediler. Alelacele karşıma İYİ Parti’den bir aday çıkardılar. Bize yardımcı olmadılar. Ters çalıştılar. Bunlar hikayesi işin... Burada kimse kimseyi suçlamasın yani... Sertan’ı da çok suçlamaya gerek yok. Sertan mecburen geldi. CHP ile aynı düşüncede olması mümkün değil, zaten hataydı bize gelmesi. Ben mecburdum kendisine teklif etmeye… Çünkü ismi deklare etmiştim ve aileyle sıkı bağımız vardı.

"ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN, BAŞARILAR DİLİYORUM..."

Onun aslında kabul etmemesi lazımdı. Olay bundan ibaret, başka bir şey değil. Kendisi de sağ olsun 8 ay 1 yıl evvelinden bana da ilçe başkanımıza da anlattı durumu. Biz de anlayışla karşıladık. Sen nerede rahatsan oraya gidebilirsin, dedik ve rozet takmadan 1.5 saat evvel de Koray Bey aradı, ‘Başkanımdan izin almam gerek’ demiş, beyefendiliğini gösterdi. Allah yolunu açık etsin, dedim ve öyle oldu. Yani bir takım spekülasyonlar falan hepsi de değersiz. Bunun için bunu anlatmak zorunda kaldım. Şahsiyetlere pek girmem ama mecburen girdim bu konuya... Çünkü linç kampanyası var özellikle İYİ Parti’de… Halbuki; Sertan’ın burada hiçbir şeyi yoktur yani. Allah yolunu açık etsin, başarılar diliyorum.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER