Antalya'dan Acı Haber! Maden Ocağında Mahsur Kalan 2 İşçi Öldü

Antalya'nın Kemer ilçesindeki kömür madeninde metan sıkışması sonucu 2 işçi ocakta mahsur kaldı

Antalya'dan Acı Haber! Maden Ocağında Mahsur Kalan 2 İşçi Öldü

Antalyanın  Kemer ilçesindeki kömür madeninde metan sıkışması sonucu 2 işçi ocakta mahsur kaldı. Gazdan etkilenen 6 işçi hastanelere sevk edildi, 7 işçiye ise olay yerinde müdahale edildi.



Kemer ilçesine bağlı  Ovacık köyündeki Balyak Madencilik Limited Şirketine ait kömür madeninde saat 20.00 sıralarında yoğun metan sıkışması olduğu tespit edildi. İhbar üzerine madenin bulunduğu Mezardibi mevkisine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.



Vardiyada ortalama 20-25 işçinin çalıştığı madenden ilk tahliye edilenlerden 7 kişiye sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildi.



Gazdan etkilenen işçilerden Ersin  Akkuş (36), Hüseyin Durmuş (19) ve Feyzettin Bayramoğlu (26)  Akdeniz Üniversitesi Hastanesine,  Özgür Arık (44),  Kadir Özbek (24) ve Ömer Erden (28)  Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı.



İşçilerden Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuşun (35) ise yaklaşık 900 metre derinde mahsur kaldıkları tespit edildi. İşçileri kurtarmak için yoğun bir çalışma başlatıldı. Çalışanlar tarafından madenin içine hava basıldı.



Kemer Kaymakamı Mustafa  Cihad Feslihan ve İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, maden ocağının olduğu bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Antalya Valisi  Münir Karaloğlunun da bölgeye geleceği bildirildi.



TTKdan 7 kişilik ekip yola çıktı



Olayın bildirilmesinin ardından  Zonguldaktaki  Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 7 kişilik bir ekip, ocakta mahsur kalan 2 işçiyi kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.



TTK Merkez  Kozlu Tahlisiye istasyonunda toplanan 1 mühendis ve 6 madenciden oluşan ekip, malzemelerini araçlara yükleyerek midibüsle  Çaycuma ilçesine bağlı  Saltukova beldesindeki  Zonguldak Havalimanına hareket etti.



Kurtarma ekibinin, havalimanından uçakla  Antalyaya ulaştırılacağı bildirildi.



Ayrıca  Kütahya  Tunçbilek TTKdan da bir tahliye ekibinin,  Antalyaya gelmek üzere yola çıktığı kaydedildi.



Madende çalışan diğKemer İlçesi  Ovacık Mahallesinde Balyak Madencilik Limited Şirketine ait kömür madeninde, yoğun metan sıkışması sonucu mahsur kalan işçiler Levent Korkmaz (39) ve Esen Çavuş (35) yaşamını yitirdi.  İtfaiye ve AFAD ekipleri saat 03.00 sıralarından 830 metre derinde mahsur kalan iki işçinin cansız bedenine ulaştı. Kurtarma ekipleri tarafından çıkarılan Levent Korkmaz ve Esen Çavuşun cenazeleri, incelemeden sonra  Antalya  Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi.er işçilerin endişeli bekleyişi sürüyor.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER