Avcı Deprem Bölgesinde

Avcı Deprem Bölgesinde

Hatay bugün tarihinin en acı dolu günlerini yaşıyor, Hatay yerle bir olmuş adeta beni yeniden yapın diyor. Acılı yürekler de bize çok şey anlatıyor, çok şey yaşatıyor. Vücûd Kimyamız alt üst olmuş, aynı kişilere hem taziye hem de geçmiş olsun demenin zorluğunu yaşıyoruz, dilekler Duygularımız gibi iç içe geçmiş. Ne söylesek az ne anlatsak eksik kalır. Bu insanlar mülteci değil, sığınmacı hiç değil, dün bizim gibi hali vakti yerinde olup, işin de gücünde olan insanlar.  Sıcak yuvalarında TV’leri, tabletleri, telefonları ile oynayan insanlar, Okulları, arkadaşları ile sevinç ve coşku içinde geleceğe koşan çocuklar, huzurlu evlerinde Ailelerinin kucağındaki çocuklar. Hatay onları da öksüz, yetim bıraktı, diğer 10 ilimiz gibi Annesinden, Babasından, eşinden, çocuğundan kardeşlerinden ayırdı. 

Tek ve en büyük tesellimiz Ülkelerine, Milletlerine olan güvenleri ve inançları.. herkes biliyor ki 71 il ve gönül coğrafyasındaki milyonlar yanlarında, bunu da gördüler yaşıyorlar zaten. Devletimiz ilk günden itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliği ile kudret ve kuvvetini göstermiş, “ne yapılması gerekiyorsa derhal ve cömertçe yapılsın” talimatıyla harekete geçmiştir. Bakanlar geceyi gündüze karıştırmış, şehirlerin emrine amade olmuşlar. Buradan gitmek yok demişler ve ilk günden beri diken üstünde buradadırlar. Afetin büyüklüğünü görenlerin, buralar nasıl düzelecek endişesini yaşayan yürekleri, yine bizzat Cumhurbaşkanımızın yerinde müdahaleleri ve açıklamalarıyla ferahlığa kavuşmuş. Çünkü biliyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü en itibarlı senettir. 

Allah (c.c.) bizleri bu zorlu ve acılı imtihanda yar ve yardımcısı olsun, bir daha ders alıp bu türden insan eliyle yapılan hatalara fırsat vermesin, var olanlardan bir an önce kurtulmayı nasip etsin.  Bizler biraz daha buralarda olacağız, biraz daha milletimize moral vermeye çalışacağız, beraber ağlayacağız beraber umutlanacağız. 1999 depreminde de Düzce’de olmuştuk, onları aktaracağız, şimdiki Düzceyi, Sakarya’yı anlatacağız ve geleceği konuşacağız. Büyük Türk Milletinin yüce gönüllüğünün her daim yanlarında olduğunu, Zonguldak’ın ve madencilerimizin yanlarında olduğunu konuşacağız inşaAllah" ifadelerini kullandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER