AYDINLARIMIZI UNUTMUYORUZ

AYDINLARIMIZI UNUTMUYORUZ

Ankara&[#]8217;da aracına bomba konularak evinin önüne uğradığı hain saldırı sonucu 1993 yılında yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 19. yılında Ereğli ilçesinde anma töreni düzenlenecek.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi&[#]8217;nce yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün, Mumcu için Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlenecek.
Saat 12.30&[#]8217;da başlayacak programda saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak.
Programı organize eden sivil toplum kuruluşlarının ortak basın bildirisinin okunacağı törende, merhum Mumcu anısına açılan anı defterine duygular yazılacak.

&[#]8220;SAYGI VE ÖZLEML EANIYORUZ&[#]8221;
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu&[#]8217;nun 19. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma mesajları yayınlanıyor.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yayımladığı mesajda, Mumcu&[#]8217;yu saygı ve özlemle andıklarını bildirdi.
Uğur Mumcu&[#]8217;nun yaşamında söylediği &[#]8220;ticaret, siyaset, tarikat üçgeninde dolaplar dönüyor&[#]8221; sözlerinin hala geçerli olduğunu savunan Köktürk, şunları kaydetti:
Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin Laik ve demokratik yapısıyla; çağdaş, uygar ülkeler arasında yer almasını bir türlü içlerine sindiremeyen karanlık güçler, yaklaşık 30 yıldır toplumu sarsacak, korkutacak, yılgınlığa sürükleyecek alçakça cinayetler işliyorlar.
Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu gibi aydınlarımız bu alçakça cinayetler sonucu yaşamlarını yitirdiler.
Her cinayet sonrası halkımız, cenaze törenlerinde terörü şiddetle lanetledi, Laik ve demokratik Cumhuriyetin yanında olduğunu gösterdi. Ancak ülkeyi yönetenler yaşanan bu acı olaylara, toplumda yükselen tepkiye yeterince kulak vermediler ve gerekli önlemleri almadılar. Cumhuriyete, Atatürk İlke ve devrimlerine yürekten bağlı aydınlarımız korunamadı. Bu seri cinayetler günümüze kadar sürdü geldi. Bu alçakça cinayetlerin işlendiği karanlık süreç, günümüzde başkalaşarak tam bağımsızlıkçı aydınlarımıza karşı daha farklı bir şekilde sürüyor sürdürülüyor. Bugün onlarca öğretim üyesi, gazeteci, sanatçı, subay, astsubay, öğrenci, aydın suçunu dahi bilmeden cezaevlerinde tutulmaktadır. Bugün Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Genel Kurmay Başkanımız &[#]8216;Terör örgütü kurmak ve yönetmekten&[#]8217; tutuklanıp cezaevine atılıyor. Mustafa Balbay, Mehmet Haberal gibi mesleğinde saygın insanlar soyut iddialarla, her türlü yaşam güvencesinden yoksun hücrelerde tutuluyorlar. Uğur Mumcu&[#]8217;nun ısrarla söylediği &[#]8216;Ticaret, siyaset, tarikat üçgenindeki&[#]8217; dönen dolaplar hala sürüyor.
TBMM&[#]8217;de Uğur Mumcu için kurulan 4 Haziran 1997 tarihli Araştırma Komisyonu Raporu&[#]8217;nda &[#]8216;Bütün olasılıkların değerlendirilmediği, delillerin toplanmasında, savsaklama, ihmal karatma olduğu&[#]8217; açıkça yazılmasına karşın bu yönde somut adımlar atılamadı, atılamıyor&[#]8230;
Ne yazık ki, AKP Hükümetinde siyasal cinayetleri aydınlatacak siyasi irade yoktur&[#]8230; Yoksulluk, açlık ve yolsuzlukla mücadele edemeyen - etmeyen AKP, her geçen gün diktavari yöntemleri kullanarak; iktidarını sürekle hale getirmek istemektedir. Bu nedenle de; kendisine karşı muhalefet eden insanları ve kurumları baskılamakta, sindirmek istemektedir. Bu yöntemler geçmişte hiçbir iktidara yarar getirmemiştir. AKP&[#]8217;ye de yarar getirmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerimle başta rahmetli Uğur Mumcu olmak üzere demokrasi, adalet, özgürlük yolunda aramızdan koparılan tüm aydınlarımızı, değerlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.&[#]8221;

CHP İL BAŞKAN PEKER&[#]8217;İN MESAJI
CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker de, Mumcu&[#]8217;nun yürekli bir ses olduğunu dile getirdiği mesajını şöyle sürdürdü:
&[#]8220;Onu koruyamadık ama düşüncelerini mutlaka koruyacağız. Acımız görevlerimizin gerisinde kalıyor. Terörist umutsuzluğu düşünecek olan öldürülmesinin hiçbir işe yaramadığını, tersine Mumcuların çoğaldığını, Atatürkçü değerlerin savunma istencinin güçlendiğini görmektir. Anadolu&[#]8217;nun bağrından kopan bu hukuk adamı tüm ömrünü, beynini, kalbini, her şeyini ülkesi uğruna Cumhuriyet devrimleri ve çetelerle savaşa harcadı. Yılmadı, kalleşliğe dayanamadı. Çoğu yurtsever halkımız Uğur Mumcu&[#]8217;nun ne yaptığını yazdıkları ve düşünceleri nedeni ile öldürüldüğünü, ölümü ile anladı ve kavradı. Sönen her mumun yerine onlarcasını yakın, mumlar değil, karanlık isteyen nefesleri tükenecektir. Uğur Mumcu gibi düşünceleri ile topluma verdikleri ivme ile sonsuza dek yaşayacaklar. Çünkü fikirleri asla ölmez. Uğur Mumcu&[#]8217;nun kavgası elbet yarım kalmayacak. Parçalanan o inançlı yürek, binlerce, milyonlarca yürek olarak Cumhuriyet&[#]8217;in ilkeleri, özgürlük, bağımsızlık ve laiklik için savaşımını sürdürecektir.
Bu ülke için ne canlar gitti. Bu topraklar kanla yoğruldu. Bizler bu ülke için ölenleri şükranla anıyoruz. izlerinden gidiyoruz. Ne mutlu Uğur Mumcu&[#]8217;ya, şehitlere, gazilere, ülkesi için uğraşana mücadele edenlere, düşünenlere, yazana, çizene. Rahat uyusunlar onlara minnettarız.&[#]8221;

CHP İLÇE BAŞKANI KARTAL&[#]8217;IN MESAJI
CHP Ereğli İlçe Başkanı hayrettin kartal ise Mumcu&[#]8217;nun, yolsuzluklara, kaçakçılığa, çıkar çevrelerine, dinsel inançları siyasete alet edenlere ve teröre karşı, verdiği mücadele ile tanındığını ve bu nedenlerle otomobiline konulan bir bombanın patlaması sonucu öldürüldüğünü anımsatarak, şöyle dedi:
&[#]8220;Uğur Mumcu, Atatürkçü, laik, anti emperyalist, tam bağımsız demokratik Türkiye&[#]8217; den yana kimliğiyle, terörün, yobazların, hırsızların, çıkarcıların düşmanı, dürüstlüğün, namusun, cesaretin, yiğitliğin simgesi oldu. Uğur Mumcu, siyaset-Tarikat-Mafya arasında oluşturulan üçgenin Türkiye&[#]8217;nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, tüm Türkiye&[#]8217;ye anlatmaya çalıştı. Bu konuda yazdı ve bu konuda mücadele verdi. Ülkemizin bugün içinde sürüklendiği durumu yıllarca önce gören Uğur Mumcu&[#]8217;nun bu yurtsever, fedakar, örnek mücadelesi, mücadelemize ışık olmaktadır. CHP.Ereğli İlçe Örgütü olarak Mumcu&[#]8217;yu bir kez daha saygıyla anıyoruz.&[#]8221;

TEKİN; SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin 24 Ocak 1993 yılında arabasına konulan bomba ile katledilen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 yılında katledilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan&[#]8217;ı saygı ve rahmetle andıklarını bildirdi.

Yaptığı açıklamada Mumcu&[#]8217;nun faili meçhul bir saldırı sonrası kaybettiklerini ifade eden Tekin; &[#]8216; Bu cinayetin arkasındaki karanlık güçlerin açıklığa kavuşturulması gerekiyordu. Ama devlet bugüne kadar üzerine düşeni yapmadı. Namus sözü verildi, gereği yapılmadı&[#]8217; dedi.

Bombalı saldırı sonucu, evinin önünde 24 Ocak 1993&[#]8216;te hayatını kaybeden Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu&[#]8217;yu, saygı ve rahmetle andıklarını ifade eden Tekin; &[#]8216; Uğur Mumcu, araştırmacı gazeteciliğin öncüsüydü. Yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış Tam Bağımsız Türkiye ideali için halkını aydınlatmaya çalıştı. Türkiye&[#]8217;de onlarca gazeteci, siyasi cinayetler sonucu öldürüldü.  Türkiye&[#]8217;de gerçeklerin ortaya çıkmasını istemeyen karanlık güç odakları tarafından gazeteciler öldürülüyor. Bu cinayetlerin hepsinin arkasında tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, yer yer kimi güvenlik görevlileri tarafından korunan, zaman zaman delilleri karartan güçler olduğu anlaşılıyor.  Uğur Mumcu ve benzeri faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin tetikçilerini ve bunlarla birlikte azmettiricilerini ortaya çıkaramayan hiçbir hükümet, hiçbir yönetim, Türkiye&[#]8217;de &[#]8216;ben iktidarım&[#]8217; diyemez&[#]8216; dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 yılında katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan&[#]8217;ı da saygı ve rahmetle andıklarını ifade eden Tekin;&[#]8216;kendisi hiç kuşkusuz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti&[#]8217;ne verdiği büyük hizmetlerle her zaman anılacak ve hiç bir zaman unutulmayacaktır&[#]8216; dedi.

 



Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2012, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER