BALIK ÖLÜMLERİ BAŞLADI!

BALIK ÖLÜMLERİ BAŞLADI!

Zonguldak’ta Ereğli ve Alaplı ilçeleri sınırında bulunan Kavak Deresi’ne bırakılan cüruf atıkları nedeniyle balık ölümleri yaşandı.

Bölge halkının kaçak şekilde cüruf taşıyan kamyonlara geçit vermemesi üzerine Yaşanabilir Bir Ereğli Platformu üyeleri de gece saatlerinde bölgeye giderek destek verdi.

Gündüz vakti derenin normal ancak gece saatlerinde gri aktığını belirten Çetin Yılmaz yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden yayımladı.

Yılmaz yaptığı paylaşımda:
Kavak Dere’de sular akşam olduğunda, Gri kül renginde akıyor. Balık ölümleri devam ediyor.

Oksijensiz kalan, cüruf kimyasalları ile zehirlenen balık ölüleri dere kenarlarında, çalıların arasında can çekişiyor.

Kavak Dere sakinleri kadınlar, çocuklar, delikanlılar dere boyunca gezinip nöbet tutuyor. Her yeni balık ölümlerinde muhalle sakinleri bir cenazeyi yolcular gibi o balıkların başına toplanıyor. Dolu ağızlarından çıkacak son sözcüğü söylemeden, adalet, hak hukuk, kanun, güvenlik , ne varsa arayıp haber veriyorlar.

Mahkeme kararı ile kapatılan Cüruf şirketlerine geçtiğimiz hafta Kaçak , irsaliyesiz, faturasız, kantar fişsiz, Erdemir’den cüruf taşıyan kamyonların önüne geçmişlerdi. Güvenlik güçlerine ihbarda bulundular.

Güvenlik güçleri kaçak taşınan cüruf ve taşıyanlar için bir tutanak tutmamak için direndi ve tutmadılar.

10 Aralık 2021 akşamı Kavak Derede ölü balıklar görülmeye başladı. Haberi Alınca gece bizlerde oradaydık.

Ereğli Belediyesi Zabıta Ekiplerine haber verildi.

Zabıta Ekiplerini bende aradım.

Zabıta Balık ölümlerini tespit etmek tutanak tutmak için amirlerinden izin almadan yola çıkmadı. Balık ölümlerinin fotoğraflarını gelip çektiler. Zabıtanın tutanak tutmak için nazlanması bir soru işareti olarak bu satırların arasında dursun.

Ölü balıklar ve derde çekilen Fotoğraflar bir rapor haline getirilerek gerekli yerlere ihbar ve duyurular yapıldı mı bu hafta göreceğiz.

Ereğli Beldiysinin Tutanak tutmak için nazlanması soru işareti olarak burada dursun.

‘’CHP’li belediye olması ‘’ Ereğli Belediyesini ve yöneticilerini ayrıcalıklı kılmaz.

Alaplı Jandarma sı Derde ölü balıkların fotoğraflarını çekti. Durumu tespit etti. Köylülerin şikayetlerini aldı. Bölgenin Ereğli sınırlarında kaldığı için Ereğli Güvenlik güçlerine bilgi ve belgeleri verdiği öğrendik.

Ereğli Güvenlik güçleri Alaplı Jandarmasının tutanağını işleme koyarsa? Savcılık süreci başlayacak.

Ereğli Belediye sınırları içinde balıklar ölüyor. CHP ilçe başkanı dışında facianın olduğu alana kimsecikler gitmedi.. Neden? Haberleri yok desem durum öyle değil.

Kaymakamlık ve ilçe tarım müdürlüğü üç gündür bekleniyor. Şimdiye kadar ne gelen var ne giden.. Kavak dere kenarında köylüler bekliyorlar.

Belediye Başkanı, Kaymakam, İl genel meclisi üyeleri, Belediye meclis üyeleri bildikleri haberleri olduğu halde duyup görmüyorlar. İşin diğer ucunda Erdemir ve atıkları olunca bir yerlerden icazet almaları icap ediyordur.

İl Çevre Müdürlüğü gibi hantal bir kurum yüzlerce kez arandı. Sonuç ne gelen var ne giden..

İktidar partisi ve ortağını saymıyorum. Cüruf ve atıkların yarattığı sorunlar ,onların oluru ile bölgenin başına bela oldu.

Hafta sonu tatili bitti.

Bugün Ereğli Belediyesi, Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü, İl çevre Müdürlüğü ve bu bölgenin toplumsal tepkimelerini ve yerlerini göreceğiz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER