BU COŞKU BİR BAŞKA

BU COŞKU BİR BAŞKA
Zonguldak&[#]8217;ın köklü eğitim kurumlarından Kozlu Lisesi&[#]8217;nde 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde mezun olan 108 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Kozlu beldesindeki Elizya Düğün Salonu&[#]8217;nda düzenlenen törene; Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, Kozlu Esnaf Odası Başkanı Orhan İnce, Türkiye Kamu-Sen&[#]8217;e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Birleşik Kamu-İş&[#]8217;e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Memur-Sen&[#]8217;e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Basın Yayın Sekreteri ve Kozlu İmam Hatip Lisesi Müdürü Enes Şenol, Kozlu Belediyesi Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından söz alan Kozlu Lisesi Müdürü Şener Ertürk, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi. Müdür Ertürk, konuşmasında şunları söyledi;

ERTÜRK; &[#]8220;DÜRÜST, ADİL, İYİ BİR İNSAN, DEĞER VE TUTUMLARA BAĞLI OLUN&[#]8221;

&[#]8220;Kozlu Lisesi, yarınların güçlü ve büyük Türkiye&[#]8217;sini gerçekleştirecek Zonguldak ilimizin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Değerli veliler; emanet olarak aldığımız çok kıymetli evlatlarınızı bir ebeveyn olarak bütün idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, personelimiz ile hizmet ederek, onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden; bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz. Sayın veliler; öğrencilerimize yaklaşan LYS&[#]8217;de başarılar diler, onlara alan desteklerinizin devamını temenni ederim.

Değerli meslektaşlarım; bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler; okula ilk başladığınız günden bugüne değin; eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız. Artık mezun oluyorsunuz. Biliniz ki, her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır.  Sevgili gençler; sizden sahip olmanızı istediğimiz üç şey; sağlığınız, mutluluğunuz, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki, muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil, iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum. Değerli gençler; bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk, &[#]8216;Bütün umudum gençliktedir&[#]8217; diyerek, ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki, sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Sevgili öğrenciler; son olarak sizlere yaklaşan LYS&[#]8217;de başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin. Allah yardımcınız olsun. Bundan sonraki hayatınızda her şey gönlünüzce olsun.&[#]8221;

BEKTAŞ; &[#]8220;ÖNCE İNSAN OLUN&[#]8221;

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da, yaptığı konuşmada, ülkenin gençlere ihtiyacı olduğunu belirterek, &[#]8220;İyi okul, iyi öğretmen, iyi dershane yoktur, iyi öğrenci vardır. Bu memleket hepimizin... Bu memleketin sizlere ihtiyacı var. Ne olursanız olun. İster doktor, ister mühendis, ister avukat olun. Ancak, önce insan olun. Allah yolunuzu açık etsin. Allah ana-babanıza hayırlı evlat olmanızı nasip etsin&[#]8221; dedi.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan okul birincisi 12/C sınıfından Merve Çiydem de, şunları söyledi;

 ÇİYDEM; &[#]8220;UNUTMAMAK, UNUTULMAMAK VE UNUTTURMAMAK DİLEĞİYLE&[#]8230;&[#]8221;

 &[#]8220;Başlangıçlar güzeldir, bitişler zordur. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılıklar acıdır. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı, yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Beni ve sanıyorum ki, tüm arkadaşlarımı, şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı-tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bizler, bir mevsimlik çiçek gibi, bu okuldan gelip geçiyoruz. Ancak, mevsim bitecek, ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz. Ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız haylazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Biliyorum ki, hakları asla ödenmeyecek ve yıllar geçtikçe değerlenecekler. Benden desteğini esirgemeyen, yanımda olduklarını daima hissettiren aileme, beraber gülüp, beraber ağladığım ve tek yürek olduğum dostlarıma teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de, bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diler, saygılar sunarım. Unutmamak, unutulmamak ve unutturmamak dileğiyle&[#]8230;&[#]8221;

Konuşmaların ardından okul birincisi olan Merve Çiydem, okul kütüğüne plakasını çaktı. Daha sonra okul birincisi Merve Çiydem&[#]8217;e Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, okul ikincisi Elif Füsun Aksakal&[#]8217;a Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, okul üçüncüsü Ferdi Ünlü&[#]8217;ye ise Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, plaket ve küçük altın armağan etti. Okul Müdürü Şener Ertürk, eğitim kurumlarına desteklerinden dolayı Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;a plaket verdi. Okul birincisi Merve Çiydem&[#]8217;in, bir alt sınıf öğrencisine bayrak teslim töreninin ardından Kozlu Belediyesi KOFDER Çiftetelli Ekibi gösteri sundu. Ardından öğrenciler tek tek sahneye çağrılarak, sınıf öğretmenlerinden temsili diplomalarını aldı. Kemençe eşliğinde horon tepen, yabancı müzik eşliğinde de oynayan öğrenciler, keplerini havaya atarak, mutluluklarını aileleriyle birlikte doyasıya yaşadılar.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2012, 07:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER