Büyük Önder Atatürk'ü Anma Programı Belli Oldu.

Büyük Önder Atatürk'ü Anma Programı Belli Oldu.

Zonguldak ve Karadeniz Ereğli’de Büyük Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü ve anma günü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik programları belli oldu.

Karadeniz Ereğli’de Atatürk'ü Anma Günü kapsamında ilk etkinlik Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması olacak. 10 Kasım günü saat 08.50'de başlayacak olan etkinlik kapsamında anıta çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak. İstiklal marşı okunması esnasında bayraklar yarıya indirilecek.

Çelenk sunum töreninin ardından 09.45’te Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğe geçilecek. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi Müdürü Haşim Çakır açılış, Tarih Öğretmeni Burak Candaş da günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak.

Salon programı "Sizce Atatürk" adlı sinevizyon ve "Bir Tutkudur Mustafa Kemal adlı oratoryo gösterisi ile sona erecek. 

Zonguldak Valiliği tarafından duyurulan 10 Kasım program saat 08.50’de Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunumu ile başlayacak. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile buradaki tören sona erecek. Ardından il protokolü katılımcılar tarafından Gazi Paşa Cad. üzerindeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki “Atatürk Resimleri” konulu sergi gezilecek. Serginin gezilmesinden sonra 09.45’te Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” isimli oratoryo sunulacak.  

KONFERANS

Saat 11.30’da ise ZBÜ Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda Doç Dr. Yücel Namal tarafından  "Atatürk'ün Mirası: Vatan ve Millet" Konulu Konferans verilecek.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER