CHP HEYETİ ZTSO’DA!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, beraberinde İl Başkanı Murat Pulat ve Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile birlikte ZTSO yönetimini ziyaret etti

CHP HEYETİ ZTSO’DA!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, beraberinde İl Başkanı Murat Pulat ve Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile birlikte ZTSO yönetimini ziyaret etti. Yoğun programları nedeniyle ziyarete katılamayan Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’i arayarak mazeretini dile getirip Oda Yönetimine selamlarını iletti.

Heyet; ZTSO  Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Meclis Başkanı Zafer Sağlam, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Abay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşen Orhan, Mustafa Özkan ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya tarafından karşılandı.

Ziyarette; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde yürütülmekte olan projelerin mevcut durumu ve geleceğe yönelik yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; “ Biz görev süremizin başından bugüne kadar hep yakın istişare içindeyiz. Ülkede ekonomi alanında ciddi bir hareketlilik var, bazı sorunlar yaşıyoruz. Çözüyoruz sonra başka sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunun çözümü noktasında ülkenin potansiyelinin geliştirilmesi, bölgedeki ekonomik hareketliliğin yeniden sağlanması, bölgemizin büyümesi, ilimizin büyümesi anlamındaki; özel sektör bakışı ile tüccar sanayici bakışı ile geliştirilmesi için önerilerimizi en başından beri sizinle paylaşıyoruz. Sizler de yaptığınız çalışmalarla ilin gündemine sahip çıkıyorsunuz. Biz bu verimli işbirliği için tekrar sizlere, il başkanımıza ve ilçe başkanımıza da yakın işbirlikleri için çok teşekkür ediyoruz."

Genel bir alışkanlığımız var. Zonguldak'ımız sorunun üzerine bir dosya hazırlayıp Ankara'da milletvekillerinin kucağına atıp, tüm sorunları onların sırtına yükleyip bir kenara çekilip izlemek gibi bir alışkanlığımız var maalesef. Ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının böyle bir alışkanlığı var. Biz uzun zamandan beri bunun ötesine geçmeyi başarmaya çalışıyoruz. İlimizin sorunlarını hepimiz biliyoruz. 30 yıldır aynı sorunları konuşuruz, tartışıyoruz. Ama biz daha ziyade artık Zonguldak'ımızın potansiyeli üzerine konuşmak istiyoruz. Zonguldak'ın sorunları var mı var. Herkesin sorunları var, Türkiye'de her ilin sorunları var. Ama biraz daha pozitif tutum takınıp ilimizin ve bölgemizin potansiyelleri üzerine konuşmak, kafa yormak, bunları hayata geçirmek için cari olan geçerli olan yöntemleri nasıl olumlu bir ortam yaratmak lazım. Maalesef Zonguldak'ımızı sorunları için dosya hazırlayacak çok insan var, çok kurum var. Ama Zonguldak'ımızın potansiyelleri ve bu potansiyelleri nasıl hayata geçirileceği ile ilgili yöntemleri ortaya koyan maalesef kişi ve kurum sayısı çok az. Temel derdimiz bu. Biz de bu noktada herkesin enerjisinden faydalanmaya çalışıyoruz. Zonguldak'ın enerjisi biraz düşük. Zaten bu enerjimizi doğru kullanmazsak sadece solcu, ilerici, gerici, o partili, bu partili, şu hemşeri grubu diye bu enerjiyi bölersek yol almamız, sonuç almamız güçleşiyor. Biz 30 yıldır bu güç kaybımızı enerjimizi birbirimize harcamak, dolayısıyla geriye gidişimiz olduğunu söyleyebiliriz. Biz Amerika'yı yeniden keşfetmek ya da olmayacak işlerle milletvekillerimizin meşgul etmek yerine bugünkü Türkiye koşullarında mevzuat çerçevesinde neler yapılabilir. Zonguldak'ın potansiyelleri ile birleştirip sizleri sürekli bir pozitif gündemde meşgul etmeye çalışıyoruz. Mecliste söylediklerimizi 'dostlar alışverişte görsün' diye değil, çok dikkatli dinliyor ve çok sıkı takip ediyorsunuz. Bu bir işbirliği anlayışı gerektiriyor. Zonguldak'ı tekrar ayağa kaldırmak, burada iktidar partimizin, milletvekillerimizin gücüne de ihtiyacımız var. Ana muhalefet partisinin milletvekillerimizin gücüne de ihtiyacımız var. Zonguldak tekrar eski güzel günleri dönecekse bu hepimizin birlikte gayretiyle inşallah olacak bu düşüncelerle ziyaretleriniz için çok teşekkür ediyorum “ dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER