CiMBOM ÇEŞME OLDU

CiMBOM ÇEŞME OLDU
gundemeregli.com- Ereğli ilçesine bağlı Şamlar köyünde bulunan fanatik çeşme, bu sene de, şampiyon  olan takımın renklerine boyandı.

2011-2012 Sezon sonunda ezeli rakibi Fenerbahçenin sahasında şampiyonluk kupasını kaldıran Galatasaray taraftarları çeşmeyi sarı kırmızıya boyadı...

Geçen yıl çeşmeyi sarı-lacivert renge bir önceki yılda Bursaspor´un renkleri olan yeşil beyaza boyayan fanatik köylüler, çeşmenin rengini sarı-kırmızı olarak değiştirdi.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulanan Şamlar köyü, fanatiklikte sınır tanımıyor. Köy halkı uzun yıllardır köy merkezinde bulunan çeşmenin rengini şampiyon olan takımlarının rengine boyuyor. Şampiyonluk sevinçlerini her yere yansıtan köylüler arasında tatlı rekabet yaşanıyor. Fanatikliği şiddete dökmeyen köydeki taraftarlar, çeşmenin boyanmasında da birbirlerine yardım ediyor...
Köy sakinlerinden Şaban Yamaner (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşmenin 2011´de Fenerbahçe´nin, 2010´da da Bursaspor´un renklerine boyandığını söyledi.
Köylülerce 1995 yılında buyana çeşmenin, şampiyon olan takımın renklerine boyandığını anlatan Yamaner, şöyle konuştu:
1995 yılında başladığımızı fanatik çeşmeyi boyama işini her yıl yapıyoruz. Bu yıl Galatasaray´ın şampiyon olmasının ardından köy halkından çeşmenin boyanması için para topladık. Galatasaray´ın şampiyon olması vesilesiyle bu yıl da köylüler olarak çeşmenin rengini sarı-kırmızıya boyuyoruz. Futbol sahalarımızda çıkan olaylardan dolayı üzgünüz. Bizde böyle bir şey olmadığı için yardımlaşarak çeşmeyi boyuyoruz. Futbol sahalarımızda böyle bir şey görmek de istemiyoruz. Herkesin centilmence davranmasını istiyoruz.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 07:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
yasintuhan
yasintuhan - 12 yıl Önce

seyfonun ne işi var orada o fenerli

SIRADAKİ HABER