EMEKLİYE BÜYÜK ZAM!

EMEKLİYE BÜYÜK ZAM!

Milyonlarca çalışanın beklediği 2022 asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bu doğrultuda 2022 asgari ücret 4 bin 250 lira olurken emekli maaşına yapılacak olan zam oranı da araştırılamaya başlandı. Milyonlarca emekli ve emekli yakını tarafından emekli maaşına yapılacak olan zam oranları araştırılmaya başlandı.

FLAŞ İDDİA

Gazeteci Cem Küçük emekli maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Küçük açıklamalarında Bakan Bilgin ile konuştuğunu belirterek emeklilere en az yüzde 30-40 arasında zam yapılacağını iddia etti. Bu zam haberinin detaylarını ise kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Bakan Bilgin’le konuşmasını aktaran Cem Küçük, emekliler için müjde niteliğinde haberleri kamuoyu ile paylaştı. Bunun yanı sıra emekli vatandaşları yakından ilgilendiren bu zam haberi hakkında detayları da paylaştı.

EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 40 ZAM

Cem Küçük Çalışma Bakanı Bilgin’e “Emeklilere yüzde 30-40 oranında zam olur mu?” şeklinde bir soru sorulduğunu belirterek Bakan Bilgin’in şu yanıtı verdiğini belirtti:

“Sözleşmemizde ‘enflasyon farkı verilir’ diye yazılmıştı. Bunu dikkate alan fakat bugünkü ekonomik durumu da gözeten bir değerlendirme yapılacaktır. En düşük emekli aylığında daha yüksek, diğerlerinde daha dengeli olmak üzere farklılık gösterebilir”

Cem Küçük Bakan Bilgin’den aldığı bilgileri değerlendirdi ve “Benim anladığım enflasyon farkları dahil olmak üzere en az yüzde 30 ile yüzde 40 arasında zam gelecek” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK’ÜN İDDİASI TUTTU

Cem Küçük milyonların beklediği asgari ücret konusunda da tahmini doğru çıktı. Yaptığı programda Ankara’dan öğrendiği kulis bilgisini paylaşmış ve asgari ücret konusunda nokta atışı yapmıştı. Küçük, “Ankara’da edindiğimiz kaynak, Erdoğan’ın 4 bin 200 TL’ye çıkaracağını söyledi.” demişti.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER