"En iyisini Yapmaya Çalışacağız"

"En iyisini Yapmaya Çalışacağız"

TFF İkinci Lig’de mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor’da olağan genel kurul Çarşamba günü yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda Kulüp Başkanlığına Mehmet Salih Demir seçildi. Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Demir, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapacaklarını ifade etti.

PROJELER HAYATA GEÇECEK Açıkladığı projeleri hayata geçirmek için ilk adımı atacaklarını belirten Demir, şöyle konuştu,” Yönetim kurulu olarak Cumartesi günü toplanıp görev dağılımı yapacağız. Daha sonra açıkladığımız projeleri hangisini hayata geçirmeye başlayacağımızı konuşacağız. İlk hayata geçireceğimiz projenin üst düzey üyelik olacak. İkincisi ise madenci arkadaşlarla görüşüp kömürden pay kesilmesi olayını hayata geçirmek istiyoruz. Daha sonra diğer projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. En önemli projelerimizden biri sayın Valimizin desteği ile bir tesis yapılması olacaktır. Tesisleşme anlamında Valimizden ve Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz.”  

BİZ ÇAĞRI YAPTIK KİMSE TALİP OLMADI

Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını ifade eden Demir, talip çıkmadığı için aday olduklarını belirterek şunları söyledi” Biz her zaman eleştirdiklere açığız. Eleştiri her zaman olur. İyi yapılan işte bile bazen eleştiri olur. Biz yapıcı eleştirilere açığız. İşimizi iyi yapmaya çalışacağız. Biz bundan bir ay önce bir açıklama ve çağrı yaptık. Bu takım Demirlerin takımı değil. Tüm Zonguldak’ın takımı. Gelin sahip çıkın dedik. Yine aynı şeyi söylüyorum. Talip varsa çıksın. Biz bu takımı ileri getirmek için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Bir Başkan adayı çıksaydı biz zaten daha önce açıkladığımız gibi Demir ailesi olarak bu işin içinde olmayacaktık. Tamamen çekilecektik. Bir söz vardır ‘ öpmeye niyeti olmayan yanağın nerede diye sorarmış’ Bu işte aynı bunun gibi. Bu takım Demirlerin takımı diye bahane üretiyorlar. Biz söyleyeceğimizi söyledik. ‘Bu takım tüm şehrin takımı. Gelin talip olun’ dedik, Kimseden ses çıkmadı. Çok isteyen vardı, sürekli sosyal medyadan açıklama yapıyorlardı. Kimse ortaya çıkmadı. Gelip aday olmadı. Bizde bir kaos ortamı olmasın diye bir liste yapıp aday olduk. Biliyorsunuz kongrenin ilkinde çoğunluk sağlanamamıştı. İkincisi mutlaka yapılması gerekiyordu. Bizde bu işi sırtlandık. Şunu söylemek istiyorum. Bir eleştiri de şirket takımı şeklinde yapıyor. Bakın süper lige, 1. Lige, 2. Lige takımların yüzde seksen’i şirketleşmiş, Fenerbahçe. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, hepsi şirket takımı olmuş. Girin Futbol Federasyonunun sitesine bakın.Hepsi şirket takımı. Bizde kulübe daha iyi imkanlar sağlanması için zamanında şirketleşme yoluna gitmiştik. Şimdi buna tepki var. Şirket konusundaki ağlıyı kafalardan silmek için çalışma yapacağız.Bunun bir yasal süreci var.’Ben bunu kapattım’ dediğin zaman kapatamıyorsun. Yasal işlemler var, SGK, vergi dairesi gibi kurumlarla yazışmalar var. Kısaca bir süreç var. Mali müşavirler ve avukatlar bununla ilgili bir çalışma yapacaklar. Kapatma sürecine sokacağız. Ama bu süreç yasal olarak ne kadar sürer bilmiyoruz. Süreç devam ederken bu işi haletmeye çalışacağız”

CANER BÜYÜK İŞ BAŞARDI

 Son olarak bir önceki Başkan Süleyman Caner’e teşekkür eden Demir, aralarında kırgınlık olmadığını ifade etti. Caner’in Zonguldak Kömürspor’a katkılarının büyük olduğunu ve 2 şampiyonluk yaşattığını ifade eden Demir, sözlerini öyle tamamladı” Süleyman Caner’in Zonguldakspor’da yaptığını geçmişten bugüne hiçbir başkan yapmamıştır. Yaklaşık 8 yıl en zor zamanda bu kulübe Başkanlık yaptı. Kapı kapı dolaştı. Takvim sattı, komine battı.Sağlık sorunları vardı buna rağmen bu işleri yapmaya devam etti. Takım onun başkanlığı süresince iki tane şampiyonluk yaşadı. Ben Süleyman Caner’e çok teşekkür ediyorum. Bizim takımı bırakmamız gerekiyordu. Süleyman Caner geldi aldı. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok başarılı işler yaptı. Amatör kümeden alıp 2. Lige kadar getirdi. Ona çok teşekkür ediyoruz.Süleyman Caner ile hiçbir kırgınlığımız yok.

Yönetim oluştururken kendisi ile görüştüm. Hiçbir sorunumuz yok. Bu bir görev değişimi. Şimdi görev bize düştü. Yarın başkası bu görevi yapacaktır. Onun için Süleyman Caner Başkanlı hiçbir sorunumuz yok. Kendisine hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz”

.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER