EREĞLİ İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

EREĞLİ İÇİN BÜYÜK KAZANÇ
gundemeregli.com-Kısa adı EREĞLİDER olan Karadeniz Ereğlililer Derneği, İlçeye Yüksek okul kazandırılacak olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, ilçede kurulacak olan Meslek Yüksek Okulunun kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür edilerek, okulun bölge ihtiyaçlarına yönelik programlar sağlanması halinde, gelişen teknolojiye, sürekli eğitime yatkın yetişmiş kişi gücü yönünden de, bölge ve ülkenin ulusal-uluslararası rekabette önemli bir yere taşıyacağına dikkat çekildi.

Kültürün bölgesel kalkınmanın temel bir unsuru olduğuna işaret edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

Yüksek öğretim kurumları bölgenin dışarıya açılan kapısıdır. Mezunlar kadar, öğretim elemanları, araştırmacı ve yöneticiler işbirliği, bilim ve eğitim kültürünün yayılmasında etkilidir. Bu kurumlar yenilikleri hızlandırdığı gibi aynı zamanda bilimsel kaynak merkezleridir. Bölge ekonomisine de katkıları düşünüldüğünde yüksek öğretim kurumlarının faydasını daha da iyi anlayabiliriz.

 

Kdz.Ereğlimizde de meslek yüksek okulunun açılıyor olması bu  olumlu koşulları da beraberinde getirecektir. Meslek Yüksek Okulumuza bölge ihtiyaçlarına yönelik programlar sağlanırsa, gelişen teknolojiye, sürekli eğitime yatkın yetişmiş kişi gücü yönünden bölgemizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası rekabette önemli bir yere taşımış oluruz.

 

Planlanan bölge sanayi atılımlarıyla birlikte ara eleman açığı ihtiyacının ortaya çıkması muhtemel olan 

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER