EREĞLİ´DE ZAFER KUTLANDI

EREĞLİ´DE ZAFER KUTLANDI
 
gundemeregli.com- 90 yıl önce büyük bir mücadele sonrasında kazanılan Büyük Zaferin yıldönümü yine coşkuyla kutlandı.

   

Zafer ile ilgili ikinci tören ise belediye hizmet binası önünde düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz Binbaşı Sami Tulgar yaptı. Tulgar yaptığı duygulu konuşmasında büyük zaferin önemine değindi. Ardından askeri araca binen Kaymakam Çay, Kdz. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç tören alanında tur atarak halkın bayramını kutladı.

Burdur yöresi Halk oyunları gösterileri ile devam eden etkinlikler okunan şiirler ile halkın bayram coşkusuna ortak olması ile sona erdi.
Törende Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile diğer yetkilerde hazır bulundu.

Öte yandan günün anlam ve önemi ile ilgili mesajlarda yayınlandı.
   Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, yayınladığı mesajda,
   30 Ağustos Zaferi ile ulusun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının tüm dünyaya gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:
    Ulusumuz tarih boyunca her şeyin bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermemiş, esareti kabul etmemiş, canı pahasına da olsa ilke ve değerlerinden asla vazgeçmemiştir. Bu bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, Türk ulusunun her zaman onurlu ve güçlü bir biçimde var olmasını sağlamıştır. Ulusumuzun azim ve kararlılığı, şanlı ordumuzun cesareti sayesinde gurur duyduğumuz büyük zaferler kazanılmış, bu zaferler ulusumuzun varlığını güçlendirmiştir. 30 ağustos zaferi ile ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, başta büyük Atatürk olmak üzere yurdunu ve milletini seven kahramanların, şehit ve gazilerin bizlere kutsal birer mirasıdır. 30 ağustos zafer bayramında başta Türkiye cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, ulusumuzun ve Türk silahlı kuvvetlerinin zafer bayramını kutluyorum.
   

   Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, mesajında şu görüşlere yer verdi:


   
MİLLETVEKİLLERİNİN MESAJLARI
   



   



   
   
   



   
BELEDİYE BAŞKANLARI MESAJI
   
   Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir7in mesajı şöyle:

   

   Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık mesajında şunları kaydetti:


   

   Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç de, şöyle dedi:


Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2012, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER