EREĞLİ’DE ARALIK VE OCAK AYI GÜNDEMİ

EREĞLİ’DE ARALIK VE OCAK AYI GÜNDEMİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Aralık ve Ocak aylarında mevsim koşullarına bağlı yoğun bir faaliyet gerçekleştirdi. Bu iki ay boyunca kent gündeminin en önemli konusu ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın cami yapmak için Amfi Tiyatro alanına el koyması oldu. Kdz. Ereğli Belediye Meclisi oy çokluğuyla kararı reddetti, hukuksal mücadele başladı. Başkan Posbıyık, cami için en uygun yerin Askeri Lojmanlar bölgesi olduğunu açıkladı. Başkan Posbıyık ayrıca 2 siyasi Parti Genel Başkanını Belediyede ağırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kdz. Ereğli Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Posbıyık, yeni yıla girerken bir de fakülteler kampüsü projesinin ruhsatının kesildiği müjdesini verdi. Kdz. Ereğli Belediyesi ayrıca yeni araçlarını tanıttı. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Aralık ve Ocak ayı faaliyetleri şöyle:

BAKANLIK, CAMİ YAPMAK İÇİN AMFİ TİYATROYA EL KOYDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ereğli sahilinde bulunan Amfi Tiyatro ve çevresine, cami yapmak için el koydu. Bakanlıktan gelen imar değişikliği talebi Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nde gündeme alındı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bakanlığa cami için 7 yer önermelerine rağmen sahile el konduğunu belirterek; “Ereğli halkının nefes aldığı, yürüyüş yaptığı, etkinliklerin yapıldığı alana kıymayın. Zonguldak’ta halk yürüsün diye binaları yıkıyorsunuz, Ereğli’ye gelince halkın yürüdüğü, gezdiği alana el koyuyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Denizin ortasına cami yapmaya paranız yoksa bende para var, ben yapayım ama halkı cezalandırmayın” dedi. Başkan Posbıyık, tüm siyasi partilere, STK’lara çağrıda bulundu. “Ereğli’de kimse bu projeye evet demez. Tek başıma da kalsam bu projeye karşı direneceğim” diye konuştu.

BELEDİYE MECLİSİ CAMİ YERİNİ REDDETTİ, SIRADA HUKUK MÜCADELESİ VAR

Bakanlıktan gelen imar değişikliği talebi Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla reddedildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, o bölgeye cami yapılması durumunda, Hamsi Festivali, Büyük Festival, Sünnet Şöleni, okul mezuniyet törenleri, yüzme yarışmaları, Bıcırık Şenliği ve diğer etkinliklerin yapılamayacağını belirterek; “Ereğli’nin elinden bunları almayın. Bu kararı reddediyoruz. Sırada hukuk mücadelesi ve halk mücadelesi var” dedi.

BAŞKAN POSBIYIK: CAMİ, ASKERİ LOJMANLARIN YERİNE YAPILMALIDIR

İktidarın çözmesi gereken Ereğli’nin öncelikli sorunlarının bulunduğunu anlatan Başkan Posbıyık, “Ereğli’de büyük sıkıntılar var, emekliler perişan, işsizlik had safhada. Ereğlililer çalışmak için şehir dışına gidiyor. Ereğli’ye yatırım yapan yok, fabrika açan yok. Hükümet Konağını, Emniyet Binasını yapan yok. Sadece cami yeri konusunda polemik yapıyorlar. Atatürk’e de dil uzatan ünlü bir hocaları var, ‘Sahile cami yapın’ diyor, halkın gezdiği yerleri elimizden almaya çalışıyorlar. Caminin yapılması gereken yer denize nazır Askeri Lojmanların yeridir” diye konuştu.

BAŞKAN POSBIYIK’TAN, CAMİ İÇİN BEŞ SEÇENEKLİ SORU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, cami tartışmalarının temelini oluşturan gelişmeleri içeren bazı fotoğraflar yayınlayarak 5 seçenekli şu soruyu sordu ve sosyal medya hesaplarında paylaştı: Kdz. Ereğli’nin gözbebeği sahil projesinin Amfi Tiyatro bölgesine büyük caminin yapılacağı yeri kim tespit etti? a- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı b- AKP İlçe Başkanlığı c- Fatih Çakır d- Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı e- İstanbul Çengelköy Eski İmamı Mustafa Demirkan

KILIÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRİZ ZİYARET

Çeşitli programları nedeniyle Zonguldak’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncesinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Başkan Posbıyık, kentin sorunları hakkında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bilgiler verdi.

DAVUTOĞLU, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Ereğli’deki misafirperverliğe teşekkür eden Davutoğlu, “Gazi Alemdar’a İstiklal Madalyası vermek inşallah bize nasip olacak” dedi. Davutoğlu ayrıca, “Kdz. Ereğli’yi çok iyi temsil edecek siyasetçiler Ereğli’den çıkacaktır” diye konuştu. Başkan Posbıyık da sorunlardan çıkış için muhalefet liderlerine büyük görev düştüğünü belirtti.

KAMPÜS PROJESİNİN RUHSATI ONAYLANDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kent gündeminin en ön sıralarında yer alan BEÜ Kdz. Ereğli Fakülteler Kampüsü Projesi’nin ruhsatının onaylandığını açıkladı. Müjdeyi Kdz. Ereğli’ye yeni yıl hediyesi olarak sunan Başkan Posbıyık, ‘Önümüzde hiçbir engel kalmadı, sıra temel atmada’ dedi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, YENİ ARAÇLARINI TANITTI

Kdz. Ereğli Belediyesi yeni aldığı 4 iş makinesini ve 2 hizmet aracını tanıttı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kent trafiğini rahatlatmak için alternatif yollara ihtiyaç duyulduğunu belirterek; “Bunun için 10 milyon TL yatırım yaparak 4 yeni iş makinesi ve 2 hizmet aracı aldık, araç parkurumuzu güçlendirdik. Yeni alternatif yollar yapacağız, trafiği rahatlatacağız” dedi.

KDZ. EREĞLİ’YE MODERN SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ YAPILACAK

Posbıyık, bölgede hayvan barınağı izinli tek belediye olduklarını belirterek hayvan severlere yeni bir müjde verdi. Posbıyık, “Orman Bakanlığı’ndan 30 dönüm bir alanı 49 yıllığına tahsis aldık. İçerisinde kedi, köpek ve kanatlı hayvanlar için ayrı bölümlerin olduğu çok modern Sokak Hayvanları Bakımevi yapacağız” dedi. İSKAN MAĞDURLARINA SU İNDİRİMİ Belediye Başkanı Posbıyık, geçmiş dönemde oluşan iskan mağdurlarına kolaylık sağlamak için kullandıkları inşaat suyu ücretlerini 6 TL’ye düşürdüklerini açıkladı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, MEMURLARA EN YÜKSEK ORANDAN ZAM YAPTI

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında Belediyede çalışan 207 memur ve sözleşmeli personeli kapsayan toplu sözleşme 1 yıllığına imzalandı. Memurlara en yüksek orandan zam verdiklerini belirten Başkan Posbıyık, “Hayırlı olsun” dedi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, KARLA MÜCADELEDE SEFERBER OLDU

Kdz. Ereğli Belediyesi Aralık ve Ocak ayında yağan kar yağışlarında etkin bir mücadele sürdürdü. Belediye, müteahhit firmalardan alınan iş makineleriyle birlikte toplam 30 iş makinesiyle 59 cadde ve bulvar ile 348 sokakta yol açma çalışmaları sürdürdü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, oluşturulan kriz masasında çalışmaları anlık olarak takip etti.

KALDIRIMLAR KARDAN TEMİZLENDİ

Kdz. Ereğli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların sıkıntı yaşamaması için belediye ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaldırımlarda sürekli kar temizliği yaptı.

RAMPALI YOLLAR TUZLANDI

Belediye ekipleri özellikle hastane yolu rampası başta olmak üzere araçların zorluk yaşayabileceği rampalı yollarda sürekli tuzlama çalışması yaptı.

HASTALARA YARDIMCI OLUNDU

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı süresince evlerinden çıkamayan acil hastalara yardım etti.

SEVİMLİ DOSTLAR UNUTULMADI

Kdz. Ereğli Belediyesi, zorlu kış şartlarında sokak hayvanlarını unutmadı. 150 ayrı noktaya sürekli yiyecek bırakıldı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, DALLAR KIRILDI

Bu yıl çok daha fazla yağan kar sonrası bir çok ağaç devrildi, dallar kırıldı. İtfaiye ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Park Bahçe Birimi ekipleri ağaç temizliği yaptı. Sahil bandı ve refüjlerde bulunan palmiye, manolya ve zakkum ağaçlarının dalları, kırılmaması için kar yükünden temizlendi.

BAŞKAN POSBIYIK: CUMHUR İTTİFAKI VE ENERJİ-SA NE İŞ YAPAR?

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte sürekli elektrik kesintileri yaşanması üzerine Cumhur İttifakı temsilcilerine seslendi. Posbıyık, “Cumhur İttifakı temsilcileri ve Enerji-Sa ne iş yapar? Köylere, kente elektrik verilemiyor. Elektriği ben mi özelleştirdim, AKP hükümeti yapmadı mı? Niye çalıştırmıyorsunuz Enerji-Sa’yı. Politikanın ehil ellerde olmadığı açık ve net belli. Yeni yetme politikacılar sadece elleri cebinde bol bol konuşuyorlar” dedi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, DÖRT BİR TARAFTA FAALİYETTE

Kdz. Ereğli Belediyesi, Aralık ve Ocak aylarında kentin bir çok noktasında ihtiyaç duyulan hizmetleri kesintisiz sürdürdü. Yeni yollar açıldı, bakımlar yapıldı, su hatları yenilendi. Kötü hava koşullarında yaşanabilecek su taşkınlarına karşı kentin alt yapısı güçlendirildi, su kanalları temizlendi ve ilave yağmur suyu gideri hatları açıldı.

BAŞKAN POSBIYIK, GAZETECİLERLE BULUŞTU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Ereğli ve Alaplı’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan Posbıyık, kent gündemini değerlendirdi. Ereğli’nin Zonguldak’tan değil, Ereğli’den yönetilmesi için iktidar sahiplerine çağrı yapan Başkan Posbıyık, seçimlerin yaklaşmasına rağmen cami meselesini Ereğli gündemine taşıyanların arkasında AK Parti içinde milletvekilliği hesabı yapanların olduğunu söyledi. Posbıyık, “AK Parti içinde milletvekilliği meselesi için bir grup diğer gruba gol attı’ mesajı verdi ve Ereğli halkının sahiline sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BAŞKAN POSBIYIK: DEVLET YATIRIMLARINDA EN MAĞDUR İLÇE KDZ. EREĞLİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, maç izlemek için gittiği Devrek’te yapılan devlet yatırımlarını gördükten sonra Kdz. Ereğli’nin Zonguldak’ta devlet yatırımının en az olduğu ilçe olduğunu bir kez daha gördüğünü açıkladı. Posbıyık, “26 bin nüfuslu Devrek’te muhteşem bir stadyum var, yanlarında çim sahalar, arkasında 2-3 tane semt sahası. 170 bin nüfuslu Ereğli’de bir Beyçayırı’nın suni çimlerini parasızlıktan daha yeni bitirebildiler. Yan tarafları rezil vaziyette. Tribünler perişan. Tuvalet yok. Zonguldak’ın bayındırlık konusunda, Spor Bakanlığı’nda, devlet yatırımlarında, her konuda en mağdur ilçesi Kdz. Ereğli” dedi. Başkan Posbıyık ayrıca tüm bunların yanında belli merkezlerce belediye hizmetlerinin sürekli şikayet edildiğini ve müfettişlerin inceleme yaptığını söyledi.

TSO YÖNETİMİNE UYARI

Posbıyık, TSO yönetiminde bulunup belediyenin yaptığı çeşitli hizmetleri şikayet edenlere de meclis toplantısında uyarıda bulundu. TSO Başkanı ve yönetimine seslenen Başkan Posbıyık, “Ereğli’yi sevmeyen, nefret eden bir takım çıkar grupları var. Belediyeden geçmiş dönemde olduğu gibi yine avantanızı alamayacaksınız. TSO yönetiminden biri taksicilere durak yapmışız, şikayet ediyor, halka tuvalet yapmışız, şikayet ediyor, balık lokantası yapıyoruz, şikayet ediyor. TSO Başkanı da, yönetimi de demek ki bundan mutluluk duyuyor. Belediye hizmetlerini şikayetlerinizle kilitlemenize izin vermem” dedi.

‘BELEDİYE İSKELESİ ELDEN GİDİYOR’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bozhane mevkiinde bulunan Belediye iskelesinin bakanlık tarafından Ereğli Belediyesi’nin elinden alınmak üzere olduğunu da açıkladı. Siyasilere ve İktidar Partisi İlçe Başkanı’na seslenen Başkan Posbıyık, “AK Parti İlçe Başkanlığı’nda bir hareket yok. Ereğli’nin sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. İskele, Belediyenin elinden alınmak üzere” dedi.

KDZ. EREĞLİ’NİN GURURU YELKENCİLER, BELEDİYE MECLİSİ’NDE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyespor Paralimpik Yelken Takımı sporcuları, Mersin’de düzenlenen Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonasında elde ettikleri başarı nedeniyle Kdz. Ereğli Belediye Meclisi’nde altınla ödüllendirildi.

‘İSTANBUL ZONGULDAK GÜNLERİ’NDE’ KDZ. EREĞLİ RÜZGARI

Zonguldak Valiliği öncülüğünde, Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Zonguldak Tanıtım Günleri’ yapıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi, kentin tarihini, kültürünü ve yöresel ürünlerini tanıtmak için standını açtı.

KDZ. EREĞLİ’DE, EĞİTİMDE DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Kent Konseyi’nin öncülüğünde kurum ve kişilerin destekleriyle İhsan Yılmaz İlkokulu’nda yapılan engelli sınıfı ile kızları Merih Şuğle ve Zuhal Yılmaz tarafından yaptırılan Mehlika Yılmaz Kütüphanesi’nin açılışı kent protokolü tarafından gerçekleştirildi.

MARKETLER DENETLENDİ, ZABITA 4 MARKETE TUTANAK TUTTU

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri kentteki zincir marketleri ve yerel marketleri denetledi. Fahiş fiyat başta olmak üzere marketler hijyen, gramaj, ambalaj ve pandemi koşulları açısından denetlenirken 4 markete tutanak tutuldu.

BAŞKAN POSBIYIK, YENİ YIL ÖNCESİ BELEDİYE PERSONELİYLE BULUŞTU

 Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, personelle buluşarak yeni yılını kutladı. Türkiye’nin içinden geçtiği zorlu koşullar karşısında Belediye olarak Kdz. Ereğli’ye güzel hizmetler yapmaya devam edeceklerini anlatan Başkan Posbıyık, “Biz belediye olarak sağlamız, güçlüyüz, dirayetliyiz, moraliniz daima yüksek olsun. Ereğli’ye beraber hizmet edeceğiz. Bu dönemde bizimle beraber çalışan arkadaşların Ereğli’ye yapılan bütün hizmetlerde imzası olacak, tarihe geçeceğiz. Gayretlerinizin devam etmesini diliyorum, hepinizin yeni yılını kutluyorum” dedi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN UMUT VE COŞKU DOLU YENİ YIL VİDEOSU

Kdz. Ereğli Belediyesi, 2022 yılını umut ve coşku dolu yeni yıl videosuyla kutladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık ile kentteki bir çok meslek grubu temsilcisi, çocuklar, gençler kamera karşısına geçerek yeni yıl umutlarını paylaştılar. Belediyenin yeni yıl videosu büyük ilgi gördü.

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNDE BEYANNAME DÖNEMİ BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ticari amaçla kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin 28 Şubat 2022 tarihine kadar yaptırılmasının zorunlu olduğunu duyurdu.

MİNİK ELLER DOKUMA YAPTI

Oyuncak Evi’nde Aralık ve Ocak aylarında da her hafta sonu atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bazı etkinlikler hafta içinde de devam etti. Oyuncak Evi’nin açıldığı 6 aylık süre içinde 10 bine yakın ziyaretçisi oldu, 40 atölye çalışması yapıldı. 635 öğrenci katıldı. Büyük talep üzerine atölyelerin öğleden sonra tekrarı yapılmaya başlandı. “Minik Eller Dokuma Yapıyor” etkinliğine Belediye Başkanı Halil Posbıyık da eşlik ederek çocuklarla bir süre sohbet etti. Çarpana atölyesine ilgi çok yoğundu. Çocuklar, elleriyle dokudukları bilekliklerini çok sevdiler.

TAŞLAR UĞUR BÖCEĞİ OLDU

Oyuncak Evi’nde taş boyama atölyesinde, beyaz taşlar, rengarenk uğur böceklerine, tırtıllara, arılara, bağ evlerine, tavşanlara dönüştü. Sonra da güzel bir hikayenin görselleri haline geldiler. Nefes Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği ile ortaklaşa düzenlediğimiz Masallarla Drama atölyesinde çocuklar bir masalın parçası oldu. Kukla Yapım Atölyesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleriyle birlikte gerçekleştirildi. Çocuklar Picasso’yla tanıştı ve her biri Picasso’dan esinlenerek resimlerini yaptılar. Yüzlerini boyadılar. Çocuklar ‘Hemsball’un kurallarını öğrenerek, birlikte maç yaptılar. Ahşap boyama atölyesi ve ‘Killenmek güzeldir’ Seramik atölyeleri büyük bir katılımla gerçekleşti.

CUMHURİYET HALK EVLERİ’NDEKİ KURSLAR FARK YARATTI

Cumhuriyet Halk Evleri’nde açılan kurslar büyük ilgi görmeye devam etti. Piyano kursundan, cama, sepete, sabun kursundan, mozaiğe, taş baskıya, bahçıvanlıktan arıcılığa kadar pek çok kurs ilgi odağı oldu. Özel çocuklar için resim, müzik ve halk dansları kursları başarıyla sürdürüldü. Ayrıca saz kursu ve halk oyunları kursu büyük katılımla devam etti.

 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER