ERMEYDANI ŞENLENDİ. ALLAH DERMAN VERSİN

ERMEYDANI ŞENLENDİ. ALLAH DERMAN VERSİN

Alaplı ilçesi Çatak köyünde ata sporumuz güreş her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen güreşlerle yaşatılmaya çalışılıyor.

Bu yıl yine er meydanı birbirinden çekişmeli güreşlere sahne olurken, tribünleri dolduran yüzlerce insan yine güreşlerin heyecanını yaşadı.

Alaplı Kaymakamı Yıldaray Malgaç&[#]8217;ın ermeydanın gelenekselleşen adetlerinden olan güreş alanı çevresinde davul ve zurna ekibiyle halkı selamlamasıyla başlayan güreşlere 135 sporcu katıldı. Kıran, kırana geçen güreşlerin Başpehlivanı geçen yılın Kırpoınar Tozkoparan&[#]8217;da birinci olan Antalya bölgesi güreşçilerinden Yılmaz Borucu oldu.  Güreşlerin açılış konuşmasını Çatak Köyü Yağlı Güreş komitesi Başkan´ı Recep Duman yaptı.

Güreşlerin giderek büyüdüğünü ifade eden Duman, &[#]8220;Bu yıl 7´ncısı düzenlenen geleneksel çatak köyü Ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerine destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki güreşlerde daha güzel organizasyonlar olacak&[#]8221; dedi. 

Güreşlere Alaplı Kaymakamı Yıldaray Malğaç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Av. Ali Coşkun, Ayhan Akman, Temel Uslu  ve vatandaşlar katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER