Esnaf Kefalet’te Muhalifler Kapalı Oylama İstiyor

Esnaf Kefalet’te Muhalifler Kapalı Oylama İstiyor

4 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Karadeniz Ereğli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu'nda başkan adayı olan Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu adayları bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Özel bir kafeteryada gerçekleştirilen ve 18.00'de başlayan basın toplantısına Cevdet Civelek ile birlikte aday olarak katılacak Ayhan Erol, Fatih Gürgün, Emin Karakaya ve Okan Şimşek de iştirak etti.

Daha güçlü bir yönetim ilkesi ile yola çıktıklarını kaydeden Civelek, kooperatif yönetimine seçildiği takdirde Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı görevinden ayrılmasına gerek olmadığını hatırlatarak, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde diyalogları sağlam ve esnaflar arasındaki rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen bir yönetim oluşturmak istediklerini söyledi.

Günden güne artan ekonomik zorluklar karşısında her esnafa gerekli desteği vermekle yükünlü bir yönetim anlayışı güttüklerini ifade eden Civelek, kimseye karşı cephe almadıklarını ve düşmanlık beslemediklerini de vurguladı. Bu genel kurulun, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın son genel kurulunun bir rövanşı olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizen Civelek, seçimde oy kullanacak delegenin sandık başında ve gizli oyla oylarını kullanması gerektiğine inandıklarını sözlerine ekledi. Civelek; "Bizde ebedi düşmanlık olmaz. Bu Ereğli hepimizin Ereğlisi. Biz yönetime gelirsek bizim yönetimimizde şeffaflık olacak.", dedi.

"KAPALI OYLAMA İSTİYORUZ"

Civelek, genel kurul'da kapalı oylama yapılmasını talep edeceklerinin altını çizerek; "Kimseyi kırmanın gücendirmenin manası yok. Hep arkadaşız. Esnaf arkadaşlar kapalı oylamayla oylarını verseler daha doğru olacak. Daha güvenilir bir kongre olacak", şeklinde konuştu.

GÜRGÜN: "VEKALET VERMEYENE KREDİ VERİLMİYOR"

Civelek'in ardından söz alan Fatih Gürgün; mevcut yönetimin kongre için esnaflardan vekalet istediği, vekaletini vermeyenlerin kredilerinde zorluk çıkartıldığını belirtti. Gürgün; "Bu durum hoş bir durum değil. Koltuklar bu şekilde kullanılmamalı. Biz yönetime geldiğimizde kredilerin eşit ve şeffaf şekilde dağıtılmasını sağlayacağız", dedi..

ŞİMŞEK: "GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIN"

Gürgün'ün ardından görüşlerini açıklayan Okan Şimşek; artık gençlerin sesinin duyulması gerektiğinin altını çizerek; "Ereğli'de kurumlara bakıyoruz. Sizlerinde dediğiniz gibi, hep aynı yüzler. Halbuki bizlere fırsat verildiği zaman çok iyi işler yapabiliyoruz. Ben Berberker Odasında başkan vekilliği yaptığım dönemde; fiyat tariflerini ücretsiz dağıtıyorduk. Eğitimler düzenliyor, esnafımıza bilgilendirmeler yapıyorduk. Daha çok güzel işler yaptık. 10 m2 dükkandan şuan 3 katlı bir dükkan sahibiyim. Başarılı olmak fırsatla gelen bir durum', dedi..

EROL: "KİMSE ARKAMIZDAN KÖTÜ KONUŞAMAZ"

Toplantı sırasında görüşelerini açıklayan Ayhan Erol; dik duruşunu hiçbir zaman bozmadığının altını çizerek; "Uzun yıllardır mobilyacılık sektöründe faaliyet gösteriyorum. Sizlerinde bildiği üzere belediye meclis üyeliği de yapıyorum. Bundan önce kimsenin arkamızdan kötü bir söz söylemesşne müsaade edecek bir davranışımız olmadı. Olmazda.. Biz hep düzgün ve dürüst yaşadık. Bundan sonrada dik duruşumuz ve çizgimizi bozmaya niyetimiz yok", dedi..

KARAKAYA: "İSTİFA ETTİM, KENDİ İŞİMİZ KURDUM"

Son olarak söz alan Emin Karakaya, geçmişte Esnaf Kefalat Kooperatifte çalıştığını, oradan istifa ederek kendi işini kurduğunu, dolayısıyla kooperatifteki mevzuata tümüyle hakim olduğunu sözlerine ekledi.  

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER