FUARI AÇILDI

Ticaret ve Sanayi Odası Dedeman Otel’de Ticaret fuarı düzenlendi.

FUARI AÇILDI

Fuarın açılışına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı(TSO)Metin Demir, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin ve iş insanları katıldı.
Demir: Zonguldak tekrar toparlanmaya başlandı
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ise Zonguldak mazisinin güçlü bir şehir olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
“Türkiye’nin 5.6. Sırasında olduğu yıllar var. Geriye giden bir Zonguldak var. 28.sıradayız 81 ilde. Güncel durum, Zonguldak görebileceği kadar en dibi görmüş. Tekrar toparlanmaya başlamış. Zonguldak’ın geleceği çok patlaktır. Zonguldak’ın eksikliğini hep bahsettik. Vizyon etrafından herkesi kenetlememek en başında ki sorundu. ZONSİAD’la birlikte başarabilir miyiz demiştik. Çok şükür yaptık başardık. 2. iyi oldu. 3’üncüsü daha iyi oldu. Zonguldak günlerini Ankara’da devam edeceğiz. Zonguldak’ın tanıtımı için güzel olacak. Bu olay Zonguldak’ın lobiciliği için güzel olacak. Niyetler önemli. Umudumuz misliyle yükseldi. Birinci ama geleneksel olarak devamını yapacağız. Biz ne zaman fikirle çıksak sayın valimiz destek veriyor.”
Tutulmaz: Üretmek lazım
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da şunları kaydetti: “Geçmişte kendinden üst düzeyden bahsettiren bir İl. Ülkenin en üst liginde olan bir ildi. Ekonominin de kendine göre dili var. Maalesef yeterince Zonguldak yeterince okuyamadı faaliyete geçemedi. Son yıllarda bunun değiştiğini görüyoruz. Özel sektörün değişik alanlarda gayreti var. İki sene önce OSB boş yer varken şimdi yok. Üretmek lazım. Üretimin olduğu yerde insanlara iş vardır aş vardır. Yanı başımız da ülkenizin önemli yatırımı olan Filyos bölgesinde doğalgazın karaya çıkacağı milletimizin hizmete sunacağını buradan paylaşmak istiyoruz. Önümüzde ki 10-15 günlük süre içerisinde onun da açılışı yapılarak milletimizin hizmetine sunulacak. İlimiz kömürle enerjiyi oluştururken, şimdi hem kömür doğalgazla oluşacak. Ülkemizin kalkınmasının itici gücü olacak. OSB’lerle balıkçılık açısından düşündüğümüz şeylerle yeni ticaretle yeniden üst ligdeki Zonguldak’ı yaratacağız. Bu tür fuarlar şehirlere katkı sağlar. Oranın turizmine katkı sağlar. Daha çok kişinin buraya geleceği ortamlar oluşması bir aşamayı hep beraber gerçekleştiririz.”
Konuşmaların ardından Vali Tutulmaz yönetiminde protokol üyeleri, fuara destek veren iş insanlarına plaket verdi. Ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti.
Ticaret fuarı yarın (19 Mart) akşam saatlerinde sona erecek.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER