GAZETECİLER BİRARAYA GELDİ

GAZETECİLER BİRARAYA GELDİ

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, özel hayatı ihlal eden gazetecileri uyardı.

Günay, Ereğli Damla organizasyonunda Ereğli ilçesine görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya gelerek, 1998 yılında Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesinde yer alan basın kanununu okudu.

Gazetecilerden özel hayatı ihlal etmemelerini ihlal edenlere ise dernek tarafından kınama cezası verileceğini ifade eden Günay, basın çalışanlarının daha dikkatli haber yapmasını istedi.

Gazetecilerin görevinin toplumun sesi kulağı olduğuna dikkat çeken Günay, şunları söyledi:

&[#]8220;Son zamanlarda basın etiğine uymayan davranışlarla yayın yapanlar var. Bizler bu yayınları yapanları buradan uyarmak istiyoruz. Bu tip fevri davranışlara girmeyin.  Girenlere dernek tarafından kınama cezası verilecektir&[#]8221;

Konuşmalar sonrasında söz alan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Çetin Eser&[#]8217;de gazetecilerin birlik ve beraberlik içerisinde olduktan sonra aşamayacağı hiçbir sorunun bulunmadığını belirterek, &[#]8220;Gazetecilik demek, her şeyi yazarım demek değildir. Gazetecililik etik kuralları çerçevesinde toplumun haber alma hakkına katkıda bulunmalıyız. Biz bir araya gelip de çözemeyeceğimiz hiç bir problem yok.  Gazeteciler olarak sık sık bir araya gelirsek, birbirimizi eleştirirsek, başarıyı da yakalarız.  Çünkü eleştiri beraberinde kaliteyi ve doğruyu da getirir&[#]8221; dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2012, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER