'GELECEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES'

'GELECEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES'

Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürü Ayhan Yalçın, “81 ilde, bugün fidan, yarın nefes sloganıyla başlatılan fidan dikim etkinliklerinin 2021 yılı 11 Kasım’da ’84 Milyon için üçer fidan, geleceğe nefes, dünyaya nefes’ diyerek kutluyoruz. Ormanları geçmişin mirası değil, geleceğe emanet olarak düşünmek zorundayız. 182 yıllık orman teşkilatı olarak gece gündüz demeden, yazın köz, kışın buz üzerinde ormanı korumanın vatan savunması olduğu bilinciyle çalışmaktayız” dedi.

Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü’nce,  84 Milyon için 3’er fidan, 252 Milyon Fidan kampanyası kapsamında gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” Fidan Dikim Etkinliğinin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçeye bağlı Terzi Köyü, Karaçam Boğazı mevkisinde yer alan Endüstriyel Plantasyon sahasında gerçekleştirilen törene Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Uğur Çelikten, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Akca, Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürü Ayhan Yalçın, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesinde katılımcılara fidan ve tören alanında kullanmaları için galoş dağıtıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

33 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Karadeniz Ereğli Orman İşletme Müdürü Ayhan Yalçın, 11 Kasım tarihinin, 2019 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle “Milli Ağaçlandırma” günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.

81 ilde, bugün fidan, yarın nefes sloganıyla başlatılan fidan dikim etkinliklerinin 2021 yılı 11 Kasım’da ’84 Milyon için üçer fidan, geleceğe nefes, dünyaya nefes’ diyerek kutlandığını ifade eden Yalçın “ Tarım ve Orman Bakanlığımızca başlatılan, Türkiye genelinde ‘Geleceğe nefes, dünyaya nefes’ fidan dikim etkinlikleri kapsamında, Karadeniz Ereğli İlçesi Terzi köyünde, sayın kaymakamımızın önderliğinde, belediye başkanımızın destek ve katkılarıyla programımızı hazırlamış bulunmaktayız, katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Fidan dikim sahası hakkında bilgiler veren Yalçın şöyle devam etti:

“Orman İşletme Müdürlüğümüzün 2021 yılı endüstriyel ağaçlandırma programı kapsamında olan bu saha için yapılan toprak analizlerinde, sahaya uygun olan, endüstriyel amaçlı türlerden sahil çamı ile halkın ilgi duyduğu meyveli türler ile arıcılığın gelişmesine yardımcı olması amacıyla, kestane, ıhlamur, alıç ve fıstık çamı dikilerek, bugün itibarıyla saha üzerine 3 bin adet ile başlayacak fidan dikim etkinliklerinin sahanın tamamı olan 24 hektarlık alanda toplam 33 bin adet fidan toprakla buluşacaktır."

"ORMANI KORUMAK VATANI SAVUNMAKTIR..."

Ağaçlandırma sahalarının hazırlanması, fidan dikimi ve bakım çalışmalarını orman köylüleriyle birlikte yaptıklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü şöyle dedi:
"Bu çalışmalar yöre istihdamına da olumlu katkılar sağlamaktadır. Ormanları geçmişin mirası değil, geleceğe emanet olarak düşünmek zorundayız. 182 yıllık orman teşkilatı olarak gece gündüz demeden, yazın köz, kışın buz üzerinde ormanı korumanın vatan savunması olduğu bilinciyle çalışmaktayız. Her yıl orman genel müdürlüğü olarak bozuk vasıflı sahalar ile endüstriyel geliri yüksek olan, hızlı büyüyen türlere yönelik alanları ağaçlandırmaktayız. Mutlulukla ifade edebilirim ki orman varlığımız her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz dünyada orman varlığını arttıran nadir ülkelerdendir. Orman işletme Müdürlüğü olarak, her yıl okullara, köylerimize ve isteyen tüm vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılmaktadır. Bu çalışmalarımız her geçen gün artarak devam etmektedir. Sizlere, fidan dikim etkinliğine katılarak, geleceğe nefes, dünyaya nefes ağaçlandırma seferberliğine katkı sağladığınız için şahsım ve orman genel müdürlüğü adına teşekkürlerimi sunarım”

Yalçın’ın konuşmasının ardından, etkinliğe katılan okullardan öğrenciler, ağaç ve orman sevgisi temalı şiirler seslendirdi. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü Merkez şeflerinden Ömer Doğan, katılımcılara fidan dikim uygulamalarının esasları hakkında bilgiler verdi.

KAYMAKAM YAPICI, “BİNLERCE AĞAÇ DİKTİM, BU EREĞLİ’DEKİ İLK AĞACIM”

Ardından tören kapsamında protokol ve katılımcılar önceden hazırlanan bölgede ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı,  “34 yıllık meslek hayatım boyunca böyle yüzlerce etkinliğe katıldım, Görev sürem içinde binlerce ağaç diktim, bu ilk ağacım değil ama Ereğli’de ilk kez ağaç diktim, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Kaymakam Yapıcı, daha sonra diktiği ağacın yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER