HALK OTOBÜSLERİNDE BÜYÜK DEVRİM, AKILLI KART GELİYOR

HALK OTOBÜSLERİNDE BÜYÜK DEVRİM, AKILLI KART GELİYOR
gundemeregli.com-   Kdz. Ereğli Halk Otobüslerinde para ve mavin dönemi bitiyor. Akıllı kart sistemine geçecek olan Kdz. Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri bu çalışması adeta devrim niteliğinde, Mart ayına kadar kademeli olarak geçilecek olan sistemde, vatandaşlar aldıkları akıllı kartta diledikleri kadar para yükleyip otobüslere bu şekilde binecekler.

   Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Halk Otobüsleri Başkanı Murat Akyüz ve Kentkart Pazarlama Sorumlusu İsmail Ercan Ulusoydan yeni sistemle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

     Akyüz Ereğli için en uygun sistemin Akıllı kart sistemi olduğunu ve bu sistem ile birlikte araçlara en az üç kamere yerleşerek haberleşmenin de araçlara konulacak cihazlar ile sağlanacağını kaydetti. Kendileri için bu çalışmanın önemine de işaret eden Akyüz şu görüşlere yer verdi:

 Geçtiğimiz bu sistem ile en ufak bir kayıt dışılık olmayacak, biriken paralar aylık her otobüs şoförüne eşit bir şekilde dağıtılacak. Bu takip sistemi önemli bizler için. Günümüzün konusu olarak kesinlikle siyaset yada politik içerisinde bir toplantı olmayacak. Bu tamamen kendi ekmeğimizle alakalı,  geleceğimizle alakalı. Akıllı kart sistemi ile ilgili bir toplantı olacak.

Bu sistemle gerçekten çığır açacağını  hem vatandaş hem esnaf   ilgili tabiî ki elektronik kartla ücret toplama sistemi altında bu işi yapan firmalar tespit edilerek  4 firma ile bu işin içine girdik.  Fakat tabiî ki bölgemizin dışındaki il ve ilçelerde bu sistemin yürüdüğü yerlerde yapmış olduğumuz görüşmelerde bize şunlar söylendi: Yönetimin dışında komisyon kurun! Yönetimin bu işlerle hiçbir işi olmasın, diye telkinlerde bulundular bizde bunu dikkate aldık. Çünkü  gerçekten her gittiğimiz yerlerde bazı sıkıntılar gördük, Bizde 5 kişilik bir komisyon kuruldu yönetimin dışında   komisyonda  yer aldı.  Ben ayrıca  bu 4 firma ile ilgili 1.sini Konya şehrinde kurulan bir sistemle ilgili  arkadaşlarımız gittiler gördüler  fakat bu sistem öyle bir sistem  ki,  eğer kurulduğunda   1 ay 2 ay 3 ay içerisinde bir engel tanındığı taktirde  hata oluştuğu taktirde geriye dönülmeyecek bir adım atmış oluyoruz.   

    Bu ülkenin

    Bir gazetecinin bu sistem ile birlikte mavinlerin nasıl istihdam edileceğini sorması üzerine ise Akyüz, 10-15 civarında mavinin bünyelerinde farklı görevlerde istihdam edilmeye devam edeceğini belirterek, diğerlerinin ise başka işlere baktığına dikkat çekti.

 

 
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER