İŞ BIRAKMA EYLEMİ!

İŞ BIRAKMA EYLEMİ!

Karadeniz Ereğli’de, Hükümet’in zam politikasını eleştirmek için CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da katımı ile bir araya gelen Eğitim İŞ temsilciliğine bağlı öğretmenler, basın bildirisi okudu.
Açıklamayı okuyan Zehra Bahadır, 2022 Bütcesi’nden memura ve dar gelirliye yoksulluk çıkartıldığını söyledi. İktidardan, maaşlara yüzde 100 zam beklediklerini dile getiren Bahadır, “Büyük Önder Atatürk'ün eğitimi, kalkınmayı, sosyal ve ekonomik ilerlemeyi birbirinden ayırmadan var ettiği Türkiye, daha gencecik bir Cumhuriyet iken bile Avrupa ülkelerine parmak ısırtırken, şimdi tepetaklak haldeki ekonomisiyle dünya sefalet endeksinde 156 ülke içinde 21. sırada yer almıştır” dedi.
“İNSANCA YAŞAMAK İÇİN…”
Bahadır, özetle şunları kaydetti:
“Bu böyle gitmez, gidemez. Bugün bizim halimizi görmezden gelenlere, isyanımıza kulağımı kapatanlara karşı üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Bir günlük iş bırakma eylemimizle sesimizi herkese duyuracağız. Bugün derse girmeyeceğiz ve meslek büyüğümüz Fakir Baykurt'un dediği gibi ders vereceğiz. Bugün dünyada Başöğretmen unvanı taşıyan bir liderin kurduğu tek ülke olan Cumhuriyetimizde, öğretmenlere ve öğretmenliğe pranga vurulamayacağını göstereceğiz. İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER