İŞÇİLER ZAMLANDI,KÖÇEK EŞLİĞİNDE OYNADI

İŞÇİLER ZAMLANDI,KÖÇEK EŞLİĞİNDE OYNADI

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli&[#]8217;de çalışan daimi işçiye yüzde 43 zam yaparak Türkiye&[#]8217;de işçiye en fazla artış sağlayan Belediye Başkanı olarak dikkatleri üzerine çeken Halil Posbıyık, toplu sözleşmelerin imza töreni gelişinde davullarla, zurnalarla karşılandı.

İşçilerin tablet bilgisayar da hediye ettiği Posbıyık&[#]8217;ın çalışanlardan gördüğü ilgi sonrasında duygulandığı gözlendi.

Törende &[#]8220;en büyük başkan bizim başkan&[#]8221; ve &[#]8220;işçi dostu Posbıyık&[#]8221; salogonaları altında sözleşmeye imza atan Posbıyık, burada işçilere hitaben yaptığı konuşmada, kendisine teki verilmesi durumunda geçici işçilere en büyük zammı yapacağını ifade ederek, şu görüşler yer verdi:
&[#]8220;Asgari ücretle işçi çalıştırma kanununu ben çıkartmadım. Bu hükümet zamanında çıktı. Önceden belediyeler geçici işçi alabiliyordu. Bir süre çalıştıktan sonra daimi işçi olurdu.
Belediye başkanı olarak işçi de, memur da, mühendis de alamıyorum. Sadece hizmet alımı adı altında müteahhit aracığıyla ihale açabiliyoruz. Adamları asgari ücretle aynen &[#]8216;kunta kinte&[#]8217; gibi çalıştırıyoruz. Müteahhitler ihaleye giriyor. Pazarlık usulüyle en ucuz veren müteahhit işi alıyor. Koydukları şart da 6 aydan fazla çalışmasın ki, daimi işçi olma hakkını kazanmasın ve tazminat alamasın diye. Bu işlemden çok rahatsızım.
Bunların arasında farklı uygulama yaptığımız söyleniyor. Evet, farklı uygulama yapıyoruz. Geçici işçiler statüsünde de özel izni var zaten. Kepçe, vinç operatörü, vidanjörde çalışan sürücü her halde aynı parayı almayacak. Belirli fiyat listesine göre maaşlarını alıyorlar. Bir takım siyasi nedenlerden veya bilisizlikten dolayı böyle eleştiri getiriyorlar. Bana yetki versinler, geçici işçilere en büyük zammı yapmazsam namerdim. Bundan zevk ve onur duyuyorum. İşçinin emeğini, alın terinin karşılığını vermek bizim için en büyük şiardır, arzumuz, isteğimiz budur. En önemli hak, emek hakkını karşılamaktır. Dolayısıyla biz, elimizden geldiğince emeğin karşılığını en iyi şekilde vermek için her türlü gayreti gösteriyoruz. İnşallah hizmet alımı işçileri için de bir şeyler çıkarsa değerlendireceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.&[#]8221;
Sözleşmeyi uyum içinde yaptıklarını hatırlatan Posbıyık, Sayın Başkanıma, üyelerine bana yardımcı olan belediye çalışan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aldığınız maaşları çoluk çocuğunuzla birlikte huzur ve rahat içerisinde yemenizi yüce Allah&[#]8217;tan diliyorum&[#]8221; dedi.

Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, ise yaptığı konuşmada,  Posbıyık&[#]8217;ın omuzlarda taşınması gerektiğini kaydederek,  şöyle dedi:
&[#]8220;Bir o kadar da çalışma hayatını çağdaş normlara oturtuyor. Eğitimde, sosyal hayatın her alanında ihtiyaç ne varsa bu toplu sözleşme süresinde görmek mümkündür. Bu sözleşmenin yapıldığı bugünlerde Türkiye fotoğrafına çok iyi bakmamız lazım. Bunu görmezden gelirsek, bu sözleşmenin önemini de anlamamış oluruz.
Çalışma hayatının önündeki en tehlikeli durum taşeronlaşma ve özelleştirmedir. Bir tarafta &[#]8216;kaldıracağım&[#]8217; diyen, diğer taraftan ise &[#]8216;esnek çalışmayı getireceğim&[#]8217; anlayışı var. Bir taraftan &[#]8216;emeklinin intibak yasasını yapacağım&[#]8217; diyen bir anlayış var, bir taraftan &[#]8216;hayır&[#]8217; diyen bir anlayış var. O zaman şartlarımızı önümüze koyup düşüneceğiz. Eğer sayın başkanımız emek dostuysa, bizim de ona karşı sorumluluklarımız var. Öncelikle çalışanlar olarak Sayın Başkanımızın yüzünü karartmayacağız. Yeri geldiği zaman omzumuza alacağız, layık olduğu yere de taşıyacağız. Çünkü hak ediyor. Çünkü emek dostu belediye başkanımızdır. Bunları kavrayamazsak, algılayamazsak, anlayamazsak haksızlık yaparız. Burada emeği geçen başta Belediye Başkanıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bu sözleşmenin emek camiasına hayırlı olmasını diliyorum.&[#]8221;

Bu arada, belediye işçisi Muhammet Baysal, verilen zam dolayısıyla belediye işçilerinin aldığı &[#]8216;ipad 2&[#]8217;yi Posbıyık&[#]8217;a hediye etmesi Belediye Başkan Yardımcısı Atike Önder&[#]8217;i ve Posbıyık&[#]8217;ı duygulandırdı. Önder&[#]8217;in hediye sonrasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
İşçiler, AKM önünde çalan davul, zurne eşliğinde oynadı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2012, 14:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat Eser
Ali Suat Eser - 12 yıl Önce

BU ZAM MA GÖBEK ATMAYIP NE YAPSINLAR. HELAL OLSUN BAŞKANA DA... TABİİ Kİ ZAMLAR DA İŞÇİLERE HELAL OLSUN. MEMURLARINA %3 GİBİ KOMİK ÖNERİDE BULUNANLARA DA ÖRNEK OLSUN... (emeklileri düşünen kıyıda köşede birileri var mı ki?) Hükümete el insaf, hele ki bu kadar yüksek elektrik ve doğalgaz zammından (pardon güncelelleme) sonra...

SIRADAKİ HABER