İŞTE AK PARTİ´NİN 2012 RAPORU

İŞTE AK PARTİ´NİN 2012 RAPORU
gundemeregli.com-AK Parti Alaplı ilçe Başkanı  Faruk Çaturoğlu,  2012 yılında gerek merkezi hükümetin, gerekse belediyenin önemli çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi. 2012 yılını değerlendiren Çaturoğlu yapılan faaliyetlerle ilgili açıklamalar yaptı.

İçme suyundan, dere ıslahına, ulaştırmadan, duble yollara kadar pek çok konuda bilgiler veren Çaturoğlu, Alaplı ilçesinde geçen yıl içinde yapılan hizmetleri sıraladı.

GÖLET HAYATA GEÇİYOR

Gerçekleştirilen asfalt çalışmalarına da değinen Çaturoğlu 2012 yılında KÖYDES ve  Özel İdare kaynaklarıyla köylerde asfalt stabilize beton ve parke yol düzenlemeleri de yapıldığını kaydederek şu görüşlere yer verdi:

DERE ISLAH EDİLİYOR

2011 yılında başlayan Çay Köyü Sarıkadı Mahallesi taşkın koruma taş tahkimatı yapılmış ve aynı mahallenin içerisinden geçen Çatak deresi ıslah edilmiştir.2012 yatırım programı içerisinde yer alan Çay Köyü Mollabey mevkiinde bulunan Karabulak deresinin ıslah çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışma ile birlikte Karabulak deresinin Alaplı Çayına döküldüğü kısımdan itibaren Alaplı istikametine doğru 4100 mt.taş tahkimatı da yapılacaktır. Ayrıca bu yıl içerisinde Alaplı Çayının muhtelif yerlerine 7 adet brit inşa edilmiştir.  

YOLLAR İYİLEŞTİRİLİYOR

İlçemizde Alaplı-Yığılca ve Alaplı-Ormanlı ilçe bağlantı karayolları Alaplı çıkışından başlayarak satıh kaplama yapılması ile iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Bununla beraber Alaplı-Ormanlı karayolunda 2012 yılında meydana gelen heyelanlar neticesinde B.Tekke ve Kürkükler Yazılı mahallelerinde çöken yol ve duvarlar yeniden yapılmıştır.

TÜNELLER TAMAMLANDI

Alaplı Erdem yuva mevkiinde ki üst geçit ihale aşamasında olup önümüzde ki aylarda bitirilecektir.

Alaplı ve diğer girişlerin yeniden düzenlenmesi ile ilgili taleplerimiz değerlendirilmektedir.

FATİH MAHALLESİ KÖPRÜSÜ TAMAM

Uzun yıllar uğraş verdiğimiz Fatih Mahallesi köprüsünün ana gövdesi bitirilmiştir. Fatih mahallesi bağlantısı için yeni bir ihale yapılmaktadır. Arzumuz bu köprünün en kısa zamanda bitirilmesi ve Yığılca ilçe yoluna bağlanmasıdır.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Belediyemiz gerek Mollabey yolu ve gerekse PTT Caddesi, TOKİ yolu, eski Pazaryerinde ve diğer yerlerde yol genişletme ve betonlama çalışmaları yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Ayrıca muhtelif sebeplerden bozulan yollarda tamirat çalışmaları yapılmış ve yapılmaktadır.

YOLLAR TAMAMLANDI

Afet evlerinin site içi yolları ve çevre düzenlemesi çalışmaları belediyemizin girişimleri ile Afet İşleri İl Müdürlüğünce ihale ile yaptırılmıştır.

İZİNLER ALINIYOR  

DERİN DEŞARJ BAŞLADI

DOLGU SAHASI ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Keza yine belediye başkanlığımız döneminde dolgusu yapılan taş başı sahasının bir bölümünde  belediyemizce geçen yıl peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları başlatılmıştır.

ALAPLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Arazi istimlâki tamamlanmıştır.2013 yılı içersinde imar planı yaptırılacaktır. Tamamlandığında bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkıları olacaktır.

ALAPLI ISLAH ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Kapalı pazaryerinden itibaren Mollabey istikametine doğru irili ufaklı sanayi tesislerini içerisine alacak olan sahada çalışmalar başlatılmıştır. Üst ölçekli imar planlarında tarım arazisi olarak gözüken bu alan yatırımcılara açılacaktır. Biz bu alanın daha da arttırılması için çalışıyoruz.

GİRİŞİMCİ VE YATIRIMCI TEŞVİKLERİ

Çeşitli oranlarda hibe desteklerini içeren KOSGEP, BAKKA, TÜBİTAK gibi kuruluşların destekleri artarak devam etmektedir.

HAYVANCILIK ve TARIM TEŞVİKLERİ

ÇOK PROGRAMLI LİSE BİTİYOR

500 KİŞİLİK ÖGRENCİ YURDU

Alaplı Meslek Yüksekokulu kampüsünde 500 kişilik öğrenci yurdunun inşaatı  başlamış ve büyük bir hızla devam etmektedir.2013 yılı içerisinde bitirilecektir.

SAĞLIK HİZMETLERİ

2012 yılının son çeyreğinde ilimizde kamu hastaneler birliği kurulmuştur.Bu çerçeve de Alaplı devlet hastanesi yeniden yapılandırılmıştır.Önceki dönem görev yapanlara teşekkür ederken,yeni görev alanlara başarılar diliyoruz.

 SGK BÜROSU

2012 yılının aralık ayında faaliyete geçmiştir.Önümüz de ki günlerde açılışı yapılacaktır.Aktif çalışan işçi ve işverenlerimiz ile emeklilerimiz şimdilik bir kısmını halledebildikleri tüm işlerini zaman içerisinde burada gördürebileceklerdir.Alaplı SGK müdür ve personeline hayırlı görevler diliyoruz..

SENTETİK ÇİM FUTBOL SAHASI

Bu hizmetlerin yapılmasında başta başbakanımız ve genel başkanımız Sn. R.Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza Bölge Milletvekillerimiz Köksal Toptan,  

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2013, 08:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
deniz buldan
deniz buldan - 11 yıl Önce

çaturoglu tamam akp bunları yaptıda sen son on yılda ne kadar köşeyi döndün bide onu açıklasan .

SIRADAKİ HABER