İYİ Kİ VARSIN LÖSEV

İYİ Kİ VARSIN LÖSEV

Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Çınaraltı mevkisinde bir araya gelen ve aralarında AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Yiğit’inde olduğu kalabalık, buradan Amfi Tiyatro’ya kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Katılımcılar, özel bir kolejin bando ekibi öğrencilerince çalınan Ankara Türküsü ve İzmir Marşı eşliğinde yürüdü.
İYİ Kİ VARSIN LÖSEV
LÖSEV İl Başkanı Tarkan Atik, Amfi Tiyatro’da yaptığı konuşmada, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV’in, 25 yıldır Türkiye genelinde sayıları gün geçtikçe artan lösemili çocuklar ile ailelerinin her türlü ihtiyaçlarına kalıcı çözümler yarattığını söyledi. Kurumun kendi hastanesinde lösemide yüzde 92’den fazla tedavi başarısı yakalandığını da ifade eden Atik şunları kaydetti:
“Vakfımız, Türkiye genelinde kendisine kayıtlı sayıları 60 bini aşkın lösemili ve kanser tedavisi gören çocuk ile ailelerine tamamen ücretsiz tedavi, eğitim ve konaklama hizmetlerinin yanı sıra tüm yıl boyunca gıda, giysi, temizlik ürünleri, oyuncak ve ev eşyası gibi ihtiyaç duydukları tüm gereksinimlerini bağışlarla karşılamaktadır.
Vakfımız yılda hiç değilse bir haftayı lösemili çocuklara özel kılmak için yola çıkmış ve 23 yıl önce, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nı dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu özel hafta bugün, 78 ülkede 132 kuruluş tarafından desteklenmekte ve kabul görmektedir. En önemlisi lösemide yüzde 92+2 tedavi başarımız ile binlerce Lösemili Çocuğumuzun hayatını kurtardık. Anaokullarından, lise sona kadar kolej eğitimi verdik, geleceğe hazırladık. Her çocuğumuza eşit ve tamamen parasız sağlık, eğitim, psikolojik desteklerimiz, maddi, ayni ve sosyal yardımlarımızla, yüzbinlerce lösemi ve yetişkin hastamızı hayata bağladık. 6 milyonu aşkın gönüllü ve bağışçımıza minnetlerimizi sunuyoruz. 
Yaptıklarımız 25. yılımız olan 2023 de, yapacaklarımızın garantisidir. Bu bağlamda lösemili çocuklarımızın yanlarında olduğumuzu, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını göstermek için gerçekleştirdiğimiz yürüyüş ve etkinliğimizde sizlerin desteğini görmek bizim için çok özel ve önemli. Bu anlamlı organizasyonda bizleri yalnız bırakmadığınız için yanımızda olduğunuz için, vakfım ve şahsım adına sizlere canı gönülden teşekkür ederim. İyi ki varsın LÖSEV.”

Atik’in ardından lösemi hastalığını yenmeyi başaran ikiz kardeşler Sıla Özcan ve Çağla Özcan, kürsü konuşmasında; kendilerine her konuda yardımcı olan LÖSEV’e teşekkür etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, “hayat kurtaran herkesten Allah razı olsun” dedi.
Konuşmaların sonrası ise vakfa katkı sağlayanlara teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2022, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER