JANDARMAYA BEKÇİ ALIMI!

JANDARMAYA BEKÇİ ALIMI!

2022 yılında 3 bin 250 bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. Peki ilan ne zaman yayımlanacak?

Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 3 bin bekçi kadro ihdasının yapıldığına yer verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar şu şekildeydi:

Kadro ihdasının ardından geçtiğimiz gün bir televizyon programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet teşkilatında yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verirken yeni bekçi alımı sayısında yapılan değişikliğe de değindi. Bakan Soylu, Resmi Gazete 'de yayımlanan karar ile 3 bin kadro ihdasının yapıldığını ve 250 kadronun daha boşta olduğunu söyledi.

BEKÇİ OLMAK İSTEYEN ON BİNLERCE GENÇ VAR

Bekçi olmak isteyen on binlerce genç ise , alım sayısının daha da arttırılmasını talep ediyor. Sizce alım sayısı arttırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAĞI BELLİ DEĞİL

Bilindiği üzere bekçi alımları il bazlı yapılıyor. İkamet şartının da arandığı alımlarda adaylar sadece kendi ikamet ettiği ilde alım varsa başvuru yapabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bekçi alımına başvuru yapacak adaylardan en az lise mezunu olmaları istenmektedir. Askerlik hizmetini yapmış adaylar arasından yapılacak alım için yaş şartı şu şekilde açıklandı: "18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak."

Adayların en az 167 cm boyunda olması ve vücut kitle endeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekmektedir.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER