KDZ.EREĞLİ’DE GENÇLİK PLATFORMU KURULDU

KDZ.EREĞLİ’DE GENÇLİK PLATFORMU KURULDU

Kdz. Ereğli’de 14 kurucu gencin önderliğinde 130 genç bir araya gelerek Kdz. Ereğli Gençlik Platformu’nu kurdu. Platformun kuruluşu ilçedeki Formenler  Derneği Salonu’nda yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.
Platform adına konuşma yapan Kurucular Kurulu üyesi Yiğitcan YILDIRIM, tüm Kdz.Ereğli’li gençlere platforma katılma davetinde bulundu. Ereğli’nin ilk gençlik platformunu kurduklarını ve gençlerin sesini haykıracaklarını ifade etti.Platformun temel ilkesinin her görüşe, fikre eşit mesafede, eşit çizgide olmasıdır. KERGEP’in ideolojisi yoktur. Fikri, partisi yoktur. Karadeniz Ereğli Gençlik Platformu Atatürk’ün, “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” hitabındaki Ey Türk gençliği diye seslendiği gençlerin birleştiği oluşumdur. A partilide vardır. B partilide vardır. Milliyetçide vardır. Sosyalist de vardır. Demokratta vardır. Her kesimden genç burada yer alır dedikten sonra, platformun başkanlığının demokrasi yoluyla belirlenmesi gerektiğini savunduklarını ve kendisin başkan adayı olacağını açıkladı. Listesi için destek istedi. 
Gençlerden oluşturulan Divan Kurulu seçim hakkında bilgi verdikten sonra başvurular kabul edildi. Tek listeyle gidilen seçimde 130 oyun, 129’u sarı listeye, 1’i ise geçersiz oy sayıldı.
Platform başkanlığına seçilen Yıldırım, “Bu soğuk havada bir Pazar günü bu salona teşrif ettiniz. Pazar gününüzü bizlere ayırdınız. Başta gençler olmak üzere tüm siyasi partilere, derneklere, kurumlara teşekkür ediyorum. Her birinizin ayağına sağlık. Allah hepinizden razı olsun. Gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim. Türk Gençliği’ne layık olmaya çalışacağız.” diyerek teşekkür etti. 

PROGRAMA SİYASİ PARTİLER VE DERNEKLER DE KATILIM SAĞLADI.
Formenler Derneği Salonu’nda gerçekleşen kuruluş programı ve Seçimli Genel Kurulu’na CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaoloğlu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Tunay Berber, İyi Parti Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yeliz Özakın Armağan’da katıldı. Yiğitcan Yıldırım” Buraya gelen kuruluş etkinliğimize katılan değerli büyüklerimiz var. Peki neden ilçedeki diğer büyükler yok? Sözümüz davet edip sebepleri nenediyle katılamayanlara değil, gençleri dinlemekten sıkılanlara... Neyse gençlere değer verenler burada ya o bize yeter.” dedi.
Program seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından dilek ve temennilerin alınmasıyla sona erdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER