LAFAGRE&8217;NİN PERSONELİ EĞİTİLİYOR

LAFAGRE&8217;NİN PERSONELİ EĞİTİLİYOR

Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası tarafından personel ve ailelerine yönelik olarak  &[#]8220;İş sağlığı ve Güvenliği Ayı&[#]8221; etkinlikleri kapsamında, &[#]8220;Sağlıklı Beslenme&[#]8221; konulu seminer büyük ilgi gördü.

Fabrikanın İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Engin Toprak, Keleşler Park Otel&[#]8217;de gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, Lafarge&[#]8217;nin iş sağlığı ve güvenliğine önem verdiğini söyledi.

Toprak, ekip olarak iş güvenliğini fabrikada en iyi noktaya taşımaya çalıştıklarını belirterek, şöyle dedi:
&[#]8220;Amacımız sadece iş yerinde değil, hayatımızın tamamında sağlık ve güvenliği öncelik haline getirmektir. Bu kapsamda biz, yaşam tarzı olarak iş güvenliğini benimsetebilirsek hem iş yerinde, hem de tüm hayatımızda iş güvenliği konusunda ilerleme sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Yaşam boyu iş güvenliğinin bir ayağı da beslenmedir. Beslenme konusunun üzerinde özellikle çok duruyoruz. Şirkette fabrika yemekleriyle ilgili bazı çalışmalarımız var. Bu konuda fabrika Genel müdürümüz Sayın Merter Gencer&[#]8217;in de özel etki ve ilgisi var. Bu etkinliğimizi de ailelerimizle birlikte olursak, sağlıklı beslenme konusunda daha olumlu adım atmış olacağımızı düşündük.
Fabrikamız, kıdem olarak yüksek ve tecrübeli çalışanlara sahip. Bu da aslında belli bir yaş ortalamasında olduğumu gösteriyor. Belli yaş üzerinde de yiyeceklerin etkisi daha fazla. Ağır ve tehlikeli işler yapıyoruz. Vücudumuzun sağlığı, yaptığımız işe etkisi çok büyük. Çok ciddi kazalar meydana gelebilir, Bunun için de sağlıklı bünye, sağlıklı yaşam iş güvenliğinde en önemli yardımcımız olacaktır.
Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Nesrin Sezgin de, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolünün çağın en önemli problemi olduğuna dikkat çekti.
İnsan sağlığına ilişkin beslenme şekillerini aktaran Dr. Sezgin, toplantıya katılanların sorularını da yanıtladı.
Toplantıyı, fabrika çalışanları ile aileleri izledi.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2012, 07:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER