MALİ KONGRE YAPILDI

MALİ KONGRE YAPILDI
gundemeregli.com- S.S. Karabük Bölgesi Ormancılılık Kooperatifleri Birliği Mali Kongresini yaptı.
Yenişehir işçi lokalinde gerçekleştirilen mali genel kurulda çoğunluk tespitinin yapılması ile Divan Başkanlığına OR-KOOP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Bölge Birliği Başkanı Sabri Özgün seçildi. Karabük Bölgesi Ormancılılık Kooperatifleri Birliği Mali Kongresi öncesi açılış konuşması yapan Karabük Ormancılık Kooperatifleri Birlik Başkanı Hamdi Kaplan, üyelerinin güvenine laik olmak için çalıştıklarını söyleyerek, &[#]8220;Orman İşletmesi ile işbirliği çerçevesinde orman içi yollarının açılması için alınan araç ve gereçler 148 bin liraya aldık. Bankadan aldığımız krediyi düzenli olarak ödüyoruz. Birlik olarak 39 bin lira 2011 yılı net dönem karı elde ettik. En büyük sıkıntımız ortaklık paylarının ödenmemesinde. Üye kooperatif ortaklarımız biran önce bu payları yatırsın. Yatırmadıkları takdirde ise ihraç yoluna gidilecektir&[#]8221; dedi.
Toplantıya davet edilen Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, bu yıl üniversitelerine 8 bin 359 yeni öğrenci ile 20 bin sayısını aşacaklarını ve bu noktada kendilerine maddi ve manevi destek veren Orman kooperatiflerine teşekkür etti. Uysal, ormancılığın ve orman işçinin zor şartlar altında para kazandığını çok iyi bildiklerini de anlatarak, KBÜ sizlerin bizlere verdiği desteklerle artık dünyaya meydan okuyacak bir konuma geldik. Bizimle aynı akranda olan Üniversitelerden çok farklı olmamız Karabüklülerin verdiği desteklerle olmuştur&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Toplantıya geç katılan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, millet ne kadar mutlu olursa, devletinde o kadar mutlu olduğunu belirterek, Karabük&[#]8217;te ormancılık sektörü 4 orman işletme müdürlüğü bünyesinde 500 personel istihdam ediliyor. Ormancılık eğitimi için Karabük&[#]8217;te kurulan Orman Fakültesi bu yıl eğitim ve öğretime başlatarak bacası olmayan bir fabrika olacaktır. Karabük&[#]8217;te ormancılıkta elde edilen gelir yıllık 100 milyon doların üzerine çıktı. Kooperatif başkanlarından b,izim ricamız, orman hammaddesinden ürün elde edilecek fabrikaların kurulması. Safranbolu&[#]8217;da yakın zamanda odun ve şömine kömürü üretim fabrikası faaliyete geçecek. Eskipazar´da ise hamak üretimi üzerine bir fabrika kurulma çalışmaları var. Bunların hepsi kooperatifler aracılığı ile yapılıyor. Bizim ormanlardaki ağaçlarımızdan yontarak bıraktığımız kabuklar bile bugün evval haline getiriliyor. Bizimde buradaki kooperatiflerimiz bu yönde çalışma yaparak devlet millet arasındaki sıcak gelişmeyi sağlamalıdır. Ormanda sadece orman ürünleri işçiliği yapan köylü ve kooperatif istemiyoruz. Dikili satışlar 15-20 yıldır ülke gündeminde var. Devlet bu işe öncülük ediyor. Sizler kestiğiniz ağacı üretimin son noktasına kadar değerlendirin. Buda hem köylüyü hem de ormancılık alanında büyük kalkınmalara öncelik eder. Karabük&[#]8217;te köylerin altyapı ve diğer sorunları için bu güne kadar 70 milyon TL civarında ödenek harcandı. Sadece bu yıl gelen ödenen 12 milyon&[#]8221; dedi.
Sadece Ormancılık değil tarımsal kooperatiflerinde köylerin kalkınmasında önemli bir etken olduğunu da belirten Milletvekili Kahveci, DSİ&[#]8217;nin kent genelinde 5 tane sulama göleti yapacağı müjdesini de verdi.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2012, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER