MEMUR SENDİKALARI ZAM ORANLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

MEMUR SENDİKALARI  ZAM ORANLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Hükümet ile Türk-İş ve Hak-İş arasında 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili 31 Mayıs'ta başlayan pazarlık görüşmeleri sonuçlanırken, Kamu işçisinin zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Buna göre kamu işçilerine birinci 6 ay için yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam yapılacağını açıkladı. Ancak açıklanan bu zam oranları sendikalarca tepki ile karşılandı.Zonguldak'ta açıklanan zam oranları tepki gösteren memur sendikaları basın açıklaması düzenledi. Kamu emekçileri Sendikası Konfederasyonu üyeleri Merkez Gazipaşa da vergi dairesi önünde düzenlediği basın bildirisinde, verilen zam oranlarının çok yetersiz olduğunu ifade ettiler.Yeni dönem toplu iş sözleşmesindeki taleplerini şu şekilde iletti:

İNSANCA ÜCRET İSTİYORUZ

2 Ağustos'ta başlayan bir toplu iş sözleşmesi görüşmelerine daha geldik ve yine görmezden gelen kamu işçilerini görmezden gelen umursamayan bir tablo ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz yıldan beri satın almadaki kayıplarımız %50 buldu. Elektrik doğalgaz kira gibi tüm gider kalemlerimiz artarken bugün toplu iş sözleşmesinde %5 ve yüzde altı zam veriliyor. Maaşlarımızı %50 kayıp varken bize %5 zam verirken geçen sene de bize %3 zam vermişlerdi. Altında düştük biz böylelikle kamu memurları olarak yoksulluk sınırının altına düştük. Kamu işçileri ve memurları yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Emekliler de açlık sınırının altında yaşıyor. Devlet, emeklisini ve çalışanlarını açlık sınırının altında yaşatıyor. Biz hazineden kendi ürettiğimiz kaynaklardan payımızı istiyoruz. Bu kaynakların halk için harcanmasını istiyoruz.

İŞTE TALEPLERİMİZ...

Hukuksuz keyfi OHAL KHL'leri kaldırılsın. Haktan yana kamu hizmeti istiyoruz. İnsanca yaşama yetecek ücret istiyoruz. Güvenceli istihdam güvenli gelecek istiyoruz. Haftalık çalışma saati 35 saat olsun. Özelleştirmelere son. 3600 ek gösterge. Baskı mobil sürgünlere son verilsin. 190 sayılı ILO Şiddet ve Taciz Sözleşmesi onaylansın. EYT hukuksuzluğuna, haksızlığa son verilsin. Örgütlenme ve ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılsın. Doğum öncesi 8, sonrası 24 hafta olmak üzere doğum izni istiyoruz. İstanbul sözleşmesi uygulansın. Zorunlu BES kesintileri kaldırılsın. Temel gelir güvencesi sağlansın."



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER