OPERASYON BAŞLADI

OPERASYON BAŞLADI

Zonguldak’ta “Dümen Operasyonu” kapsamında takip edilen ve farklı yöntemlerle kredi kullandırmak veya sahte kredi kartı kullanma eylemlerinde bulunduğu belirlenen 15 şahsın tamamı yakalandı. Şahıslarla birlikte çeşitli banka ve kredi kartları, senetler ve çeşitli dökumanlar ele geçirildi.

Zonguldak valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, emekli kişiler üzerinden ödenmeyecek krediler çekmek, kredilerden komisyon almak, şikayetçi kişilerin haberi olmadan adlarına kredi kartı çıkartıp kullandığı belirlenen kişiler takibe alındı.

Üç ay süren takip sonucunda düzenlenen “Dümen Operasyonu kapsamında Zonguldak’ta takibi yapılan 15 hedef şahsın tamamı yakalandı. Yakalanan şahıslardan 1’i Ankara, 1’i Tekirdağ, 1’i Kocaeli, 2’si ise Bartın illerinde bulunuyordu.

Şüphelilerin ikametleri ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 2 adet pos cihazı, 2 adet belgesiz tüfek, çok sayıda değişik kişilere ait banka ve kredi kartları, senetler ve sair dökümanlar ele geçirildi.

Yakalanan şahısların haklarında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER