ÖZBEK,DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, 2012-2013 eğitim öğretim dönemi için müdürlük olarak çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ÖZBEK,DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek çalışmalar ile ilgili olarak verdiği bilgide, 4+4+4 yeni eğitim sistemi için il genelinde bulunan 229 okulun yeniden yapılandırıldığını belirtti.
Özbek, &[#]8220;Yeni sisteme göre, 92 okul ilkokul, 26 okul ortaokul ve 111 tane ise ilkokul ve ortaokul olarak yeniden şekillendirildi. Ancak fazla bir değişiklik olmadı. Okullara kademeli olarak geçiş olacak. İlkokul olanlar 3 yıl içinde tamamen sisteme ayak uyduracak&[#]8221; dedi.
Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yeni sisteme göre, Gazi ilköğretim okulunun ortaokul olduğunu söyleyerek, &[#]8220;Yayla ilköğretim okulu ortaokul, Fener ilkokul oldu. Site&[#]8217;de Gazi Mustafa Kemal ortaokul oldu. Fikri Anıl ortaokul oldu. Ahmet Erdoğan, Zonguldak ilköğretim ve Bahçelievler okulları ilkokul oldu. Kademeli geçişten sonra 3 yıl içinde herkes sisteme ayak uyduracak. Kenar mahallelerdeki okullara hiç dokunulmadı. İlkokul ve ortaokul birlikte olacak&[#]8221; diye konuştu.
Müdür Özbek, Eğitim öğretim döneminin sona ermesinin ardından okullarda şu anda küçük ve onarımların yapıldığını da belirterek, &[#]8220;Merkezde Yeşiltepe ve Gazi Mustafa Kemal okullarının yapımı son aşamada. Eğitim öğretime açılacak. Okulların fiziki bozuklukları ortadan kalkacak. Bugüne kadar okul aile birlikleri sivil toplum kuruluşlarına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. 2012-2013 eğitim öğretim döneminin daha görkemli bir şekilde eğitim seviyesinin daha çok artarak devam etmesini temenni ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, ayrıca hafta sonu yapılacak olan KPPS sınavına girecek öğretmen adaylarının bu sınavları iyi değerlendirmesi dileğinde bulunarak 40 bin öğretmenin yeni dönemde alınacağını ve Zonguldak&[#]8217;ın ihtiyacı olan öğretmen için gerekli girişimlerin yapıldığını da ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER