Polis teşkilatı 172. Yaşında

Polis teşkilatı 172. Yaşında. Zonguldak'ta tören düzenlendi.

Polis teşkilatı 172. Yaşında

 

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle valilik önünde tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Valilik önündeki törene Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zabıta Müdürü Murat Yanık, Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emniyet ekipleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.

Tören sonunda gazetecilere açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü. Bizim için her gün taze bir başlangıç. Ülkenin birliği bütünlüğü ayakta durması bayrağımızın milletimizin devletimizin için mücadelemizi her gün her sabah başladığımız günlerden bir gün. Bugünde kuruluş yıldönümü dolayısıyla saygıdeğer büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Akşam mevlit timiz var. Ülkemizin içerisinde bulunduğu engameli şartları dolayısıyla törenimizi sade kısa bizce sadece arkadaşlarımla beraber yapmayı yel eyledik” dedi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve şube müdürleri ile birlikte, Vali Ali Kabanı makamında ziyaret etti.

“EMNİYET TEŞKİLATIMIZ HER NE KADAR İÇİNE BİR KISIM İSTENMEYEN ODAKLAR SIZMIŞ BİLE OLSA; ONLARI BİLE TEMİZLEYEREK BAŞARIYLA BU TESTİ GEÇMİŞ”

Polis teşkilatının gününü kutladığını ifade eden Vali Kaban; “Değerli müdürüm ve çalışma arkadaşlarının şahsında bütün emniyet camiamızın bu güzel gününü kutluyorum. Bugüne kadar gelindiği gibi nice yıllara şerefle ve gururla devam etmeyi nasip etsin diyorum. Son yaşanan hadiseler de gösterdi ki Türkiye’de bir istikrarsızlık durumunda emniyet teşkilatımız her ne kadar içine bir kısım istenmeyen odaklar sızmış bile olsa; onları bile temizleyerek başarıyla bu testi geçmiş. Ülkenin güvenli, huzurlu bir ortamda yoluna devam etmesi hususunda üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bugün hakikaten nasıl yaşadığımız son hadiselerde benzer şekilde askerimiz, yine içindeki sıkıntılı odakları bir taraftan temizleyip hem de 40 gün geçmeden yurt dışında bir operasyona girişecek, bir başka ülkenin binlerce kayıp verdiği ve netice elde edemediği pozisyonda 2 bin 500 kilometre kareyi çok az bir şehitle elde tutma kabiliyetiyle göstermişse, polisimiz de 15 Temmuz’dan sonra yurt içinde başarıyla faaliyetlerini yürütmüş ve yürütme devam etmektedir. Unutmayalım ki polis vaziyeti ve salahiyetleri kanunun ne kadar iyi bir kanun olursa olsun tek başına polisimiz olmadıkça bir şey ifade etmez. Onu hayata geçiren, ona can veren, uygulanabilirliğini sağlayan emniyet teşkilatımızın kendisidir. Bu anlamda ben tekrar emniyet teşkilatımızın, polisimizin bu güzel günün kutluyorum”.

“HALKIMIZIN, MİLLETİMİZİN YANINDA OLARAK ONLARIN DEVLETE OLAN BAĞLILIĞINI, GÜVENİNİ, BAYRAĞA OLAN SAYGISINI HEP BERABER YAŞAMANIN KIVANCI İÇERİSİNDEYİZ”

Ziyarette konuşan İl Emniyet Müdürü Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ise; “Bugün emniyet teşkilatımızın 172. Doğum günü. Teşkilata hizmet etmiş onurlu şerefli büyüklerimizi saygıyla anıyorum. Şu anda Azez’de emniyet teşkilatı ve ekiplerinin başında olan Ertuğrul kardeşimi selamlayarak özellikle bu şehirde barış, huzur kentinde hizmet edebilmek için fırsat veren değerli büyüklerimi anarak bu günümüzü kutluyorum. Dar ve sıkıntılı bir süreçte badireli, meşakkatli bir süreçte emniyet teşkilatına, ülke güvenliğine olan katkısı kıymetli ve önemli. Biz bu önem içerisinde bir virgül, bir nokta olmaya devam etmeye çalışıyoruz. Bu şehirde çok fazla emniyet teşkilatının otoriter, sıkı derin, ağırlıklı bir çalışmasına ihtiyaç olmasa da halkımızın, milletimizin yanında olarak onların devlete olan bağlılığını, güvenini, bayrağa olan saygısını hep beraber yaşamanın kıvancı içerisindeyiz. Bu vesile ile geldiğim günden beri bana çok şeyler öğreten, bize her daim öncülük eden Sayın Valime saygılarımı arz ediyorum. Arkadaşlarımın ve polis teşkilatımın kuruluş yıldönümünü kutluyorum”.

 
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 07:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER