‘’SATIŞ KONUSUNDA UYANIKLIK YAPTI’’

‘’SATIŞ KONUSUNDA UYANIKLIK YAPTI’’

İL GENEL MECLİSİNDE EREĞLİ AY CİTY İŞ MERKEZİNDE Kİ ÖZEL İDAREYE AİT 4 BÜRO VE ROOF KAFE SATILMASI MECLİSTE TARTIŞMA ÇIKARDI.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı beşinci ve son birleşimi gerçekleştirildi. Açılış ve Yoklamanın ardından İl Genel Meclisinin bir önceki birleşimine ait toplantı tutanak özeti okunup oylanarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşimde önemli kararlar alındı.

ÇAYÇUMA YAKADEMİRCİLER KÖYÜ'NDEKİ NAZIM ve UYGULAMA İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Çaycuma İlçesi Yakademirciler Köyü hudutları dahilinde bulunan kadastroda 129 ada, 10 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “ Konut Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 5 – 3 – 5 – 3 – 1 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

ÇAYCUMA YEŞİLYAYLA KÖYÜ'NDE KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI AMAÇLI NAZIM İMAR VE UYGULAMA İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Çaycuma İlçesi Yeşilyayla Köyü hudutları dahilinde bulunan kadastroda 116 ada, 32 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “ Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler ile Tarım ve Orman Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 6 – 4 – 6 – 4 – 2 sayılı raporlarının görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

EREĞLİ AY CİTY İŞ MERKEZİNDE Kİ ÖZEL İDAREYE AİT 4 BÜRO VE ROOF KAFE SATILMASI ERTELENDİ

Kdz. Ereğli Öğretmenevi Ay City İş Merkezinin 2. Katında bulunan 40,43 nolu büro, 4. Katında bulunan 66,67,68,69 nolu bürolar ile teras katında bulunan 101 nolu Roof Cafenin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe, İçişleri, İmar ve Bayındırlık ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 3 – 3 – 3 – 1 sayılı raporlarını görüşülmesine tartışma yaşandı  Meclis'te  İl genel meclis üyeleri Rıfkı Gültekin ve Hayrettin Kartal büroları Maroof Cafe'nin satışının karşı çıktıklarını komisyonun böyle bir karar almasını anlayamadıklarını ifade etti. Hayrettin Kartal ret oyu vereceklerini ifade ederken Rıfkı Gültekin de satışı yapılacak bürolarda tapu sivil savunma ve emniyet müdürlüklerinin bulunduğunu belirterek kamu binaları taşınmadan böyle bir satışın gerçekleşmesinin akla mantığa ters olduğunu ifade ederek tepki gösterdi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli komisyonların bir araya gelip de sağlıklı bir karar verilmemesini eleştirdi.Ak Parti grup başkanvekili İsmail Terzi'de yaptığı konuşmada karara tepki gösterdi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı konuşmada Özel idare'nin  satış konusunda uyanıklık yaptığını ifade ederek tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli kararı önümüzdeki ay ki meclis toplantısında görüşmek üzere ertelediğini oylamaya sundu ve oylama oybirliği ile kabul edildi. İç Denetçi Sinan AYAŞLI tarafından “ Taşınır Varlıklar Yönetimi” denetim alanına yönelik 2017 – 2019- 2020 yılları İç Denetim Programları ve “ İmar Planlama ve Uygulama Yönetimi” denetim alanına yönelik 2017 Yılı İç Denetim Programı kapsamında sistem ve uygunluk denetimleri gerçekleştirilmiş olup, söz konusu denetimler sonucunda hazırlanan 2022-1, 2022-2, 2022-3, 2022-4 numaralı denetim raporları ile ilgili İl Genel Meclisinin bilgilendirildi. Mecliste verilen önerge oy birliği ile kabul edildi. Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim tamamlandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER