SU ÜCRET TARİFELERİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ!

SU ÜCRET TARİFELERİN  DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, Başkan Selim Alan’ın su ücretlendirme tarifelerinde çalışma yapacağı sözünü hatırlattı.

Kasım 2021 Meclis toplantısında su faturalarından her ay alınan 2 TL sayaç bakım bedelinin mevcut yönetmeliğe göre alınmaması, mesken aboneleri için kademeli kullanıma göre ücretlerin düşürülmesi taleplerini gündeme getiren Turgut aydın, Başkan Alan’ın bu konularda çalışma yapacağı sözünü hatırlattı.

CHP Belediye Meclis Üyesi Aydın yaptığı açıklamada, “Zonguldak Belediye Meclisi 2022 yılı ocak ayı ilk oturumu 03 Ocak tarihinde yapıldı.

Gündem harici söz alarak Kasım 2021 ayı meclisi bütçe görüşmeleri yapılırken söylemiş olduğum ve Sayın Belediye Başkanımızın söylediğim konular üzerine hemen çalışma yapılacağı sözünü verdiği fakat bugüne kadar meclisimize konunun gelmemesi üzerine hatırlatma yaptık,

Kasım ayında söylediklerimin ne olduğunu bir kez daha Vatandaşlarımız ile paylaşmak istiyorum.

- Su faturalarından her ay alınan 2 TL sayaç bakım bedelinin mevcut yönetmeliğe göre alınamayacağı.

- Yasa gereği 2008 yılı öncesi Geçici abone olanlardan alınan ücretin ilgili abone gurubuyla aynı ücretlendirilmesi gerektiği.

- Ticarethane tarifesinden ( 9 TL ) ücretlendirilen abonelerin çok mağdur olduklarını, bu gurupta olan abonelerin Sanayi ve Fabrika gurubu ücret tarifesinden ( 5 TL )ücretlendirilmesi.

- Emekli kenti olan şehrimizde çok zor durumda olan mesken aboneleri için belirli bir m3 ‘e kadar kademe yapılarak su ücretinin düşürülmesi , pandemi ve zamlarla zor günler yaşayan vatandaşlarımızın bir nebzede olsa rahatlatılması.  Sayın Başkan bu taleplerin takipçisiyim” dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER