TOPALOĞLU, YENİ YILLA BİRLİKTE YAPILAN ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

TOPALOĞLU, YENİ YILLA BİRLİKTE YAPILAN  ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu elektrik doğalgaz ve akaryakıt zamlarına tepki gösterdi.

Topaloğlu yaptığı açıklamada, zamları çok yüksek olduğunu ve derhal geri alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Yoksul ve dar gelirli, özellikle asgari ücretle çalışan tüketicilerin zamlardan sonra temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanacaklarını ifade eden Topaloğlu şunları kaydetti:

"Özellikle yeni yılın gelmesiyle birlikte tüketicilerin temel ihtiyaçlarını doğrudan ilgilendiren ve diğer gıda ürünlerinin de zammına sebep olacak şekilde elektriğe, doğalgaza ve akaryakıt fiyatlarına çok yüksek oranda zamlar yapılmıştır. Bu zamlarla birlikte aslında kamuoyunda beklenen işte doların düşmesi ile birlikte fiyatların ineceği beklentisine girilmişken,  bırakalım indirimi bu fiyatların yükselmesi ile birlikte bütün ürünlerde çok daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalınacaktır. Özellikle yoksul ve dar gelirli özellikle asgari ücretle çalışan tüketicilerimiz zamlardan sonra temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanacak ve çocuklarının sağlıklı beslenemesi yönünde ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır.

Bu anlamda bu yapılan zamlar çok yüksek. Bu zamların derhal geri alınmasını talep ediyoruz ki bu zamların geri alınmasıyla birlikte belki marketlerde ve pazardaki fiyatlarda bir miktar indirim olur. Vatandaşların belki biraz daha rahat nefes alması, temel gıdaya sağlıklı bir şekilde ulaşması sağlanabilir.

Yılbaşına bu şekilde zamlarla girilmesi gerçekten çok bizleri üzmüştür. Yoksul tüketicileri gerçekten çok zor durumda sokmuştur. Verilen asgari ücret aslında kaşıkla verip kepçeyle geri alınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz."

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER