TTK’DA İŞE GİTMEDEN YEVMİYE YAZDIRMA TARTIŞMASI!

TTK’DA İŞE GİTMEDEN YEVMİYE YAZDIRMA TARTIŞMASI!

Genel Maden İşçileri Sendikası eski genel merkez yöneticilerinden Osman Tutkun’un izinli çıktığı iş yerine dönmeden bir başka maden işçisine verdiği kartla yevmiye yazdırması ve Memur ve işçi Personel Görüntülü ve Resimli Proximity kart okutma sisteminde (PDKS) kayıtlı görüntülerin sızdırılması Türkiye Taşkömürü Kurumu içinde tartışma yarattı. Aynı gün yönetim kurulunda bulunduğu Amelebirliği’nin toplantısına katılmak için ocaktan çıktığı anlaşılan Tutkun’un yerine bir başka işçinin karta basması üzerine soruşturma başlatıldı.

OSMAN TUTKUN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Amelebirliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Tutkun, görüntülerin basına sızdırılması üzerine yaptığı yazılı ve toplantı içeriğini gösteren belgeli açıklamada şunları söyledi; ”Çarşamba günü saat 12.00’de ocak çıkışımı yaptım. Lambamı yerine koydum daha sonra müessese kapısından çıkarak Amelebirliği toplantısına katıldım. Toplantının uzaması, resmi bir iznin olması sonucu iyi niyet çerçevesinde bu hatayı yaptım. Çünkü karo çıkışı sivil yapıldığından sorun oluşturabileceğini tahmin etmedim. Ben maden işçilerinin oyları ile seçilmiş birisi olarak hizmet amacı ile yapılan işlemleri ve geçmiş yıllardan beri süregelen bu çalışma anlayışı Osman Tutkun’u hırsız yapacak kadar alçakça. Kurumun en hassas yeri olan PDKS görüntülerini basına servis eden kişi veya kişiler asıl hırsızlık ile onlar suçlanmalıdır. Hakkımı hukuki yönlerden arayacağım.”

TTK YÖNETİMİ NE YAPACAK

Osman Tutkun’un vereceği savunma sonrası Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve disiplin kurulu üyelerinin yapacağı işlemin sonucu merak ediliyor.

SENDİKAL HESAPLAŞMA

Genel Maden İşçileri Sendikası eski genel merkez yöneticilerinden Osman Tutkun’un izinli çıktığı iş yerine dönmeden bir başka maden işçisine verdiği kartla yevmiye yazdırması iş ahlaki ve çalışma kanunu açısından tartışılır hale gelse de Üzülmez’de önceden beri devam eden sendikal rekabet ve hesaplaşmanın da sonucu ortaya çıkmış durumda. Osman Tutkun’un yaptığı kabul edilemeyecek olsa da görüntülerin ortaya çıkmasının arkasında bu sendikal rekabete ve kavgaya dikkat çekiliyor.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER