UNUTULMAZ GECE

UNUTULMAZ GECE

Ereğli ilçesinde, Yenimahalle Spor Kulübü&[#]8217;nün kuruluşunun 46 yılı dolayısıyla gece düzenlendi.
   Mehmet Peker Başkanlığında oluşan yönetimin Erdemir Mühendisler Derneği lokali&[#]8217;nde organize ettiği, &[#]8220;Tanışma, Kaynaşma ve Dayanışma Gecesi&[#]8221;nde konuşan kulübün kurucuları arasında yer alan eski başkanlarından Özer Ereolğu, 1966&[#]8217;da, günün koşullarında semtin sporla ilgilenen büyüklerinin önderliğinde, gençlerin de yoğun ilgisi böyle bir kulübün oluşmasına büyük ihtiyaç doğduğunu söyledi.
O yıllarda futbol dışında çok da yapabilecek spor branşları olmadığını hatırlatan Eroğlu, şöyle dedi:
   &[#]8220;Bu anlayışla, arkadaşlarımızla bir araya geldik, Halil Paşa Camisi altındaki Atıf Ağabey&[#]8217;in kahvesinde Büyüklerimiz bize önder oldu. Biz de gençler olarak bugün aramızda olmayan bir çok arkadaşımızla birlikte kulübü kurduk. Kurucu başkanlığını Eczacı Gökhan Duran&[#]8217;ın yaptığı kurucu yönetimde Abdurrahim Babaöz, Metin Çöğendez, Özer Eroğlu, Sadettin Erkmen, Yılmaz Kelenpeli, Eray DuruErol Ocakcı, Faruk Hançer ve Teoman Koca görev almıştı. Bugün hayatta olmayanları rahmet ve saygıyla anıyorum.
Yenimahalle bir semt kulübüydü. İyi bir semt bilinci oluşturmuştuk. Bunu da, Yeni Mahallespor formasını giyen gurur duydu. Yenimahalle&[#]8217;nin futbol, basketbol ve yüzme gibi sporlarda elde ettiği başarıları semtin enerjisini yükselten, yücelten, pompalayan faktörlerdi.
   Yeni Mahalle deyince önce tevazu akla gelir. Arkamızda hiçbir zaman büyük patronlar, belediye, sendika gibi kuruluşlar olmadı. Her zaman kendi yağımızla kavrulmaya çalıştık. Yenimahalle demek dayanışma demektir. Cenaze olduğunda bütün Yenimahalle sakinleri koşar, doğum olur, düğün olur koşar. İşte bunlar güzel şeyler. Yeni Mahalle semt bilincine ulaştıran işte bu dayanışma ve birlik ruhudur.
   Maçlardaki iyi, kötü davranışlar bir de delikanlılık ruhu oluşturdu. Onun için Yenimahalleli olmakla gurur duyuyoruz. Yenimahalle&[#]8217;de yanlış bir şey olmaz. Yanlış, Yenimahalle&[#]8217;de yaşamaz. Kulübe gelmekten, 46 yıldır bir birimizi görmekten herkes çok memnun. Bununla da gurur duyuyoruz.
Yenimahalleli olmak, Yenimahallespor&[#]8217;un formasını giymek ayrıcalıktır. Biz, bir çok Erdemirsporlu&[#]8217;yu, Ereğlisporlu&[#]8217;yu Yenimahalleli yaptık. Ama biz hep Yenimahalleli kaldık.
   Kulübü kurduğumuz günlerde bizi fazla kale almazlardı. Sonradan o kale almayanları aramıza aldık, başkan da yaptık ve Yenimahalle&[#]8217;yi karınca, kararınca, gücümüz yettiğince,
   Barılarımızı kadar başarısızlıklarımız da bizi bir birimize kenetledi. Onun için bu akşam, güzel bir camianın güzel bir gecesindeyiz. Göreve seçilen yeni yönetim kurulumuzu kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.&[#]8221;
   
POSBIYIK, SAHA SÖZÜNÜ TEKRARLADI
   Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Yenimahalle&[#]8217;nin gerçek birlikteliğin, dostluğun ve bir birine omuz verme bakımından en belirgin semtlerinden bir olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
   &[#]8220;Bu kulüpte 46 yıldır yaşayanlar birlikteliği hiçbir zaman bozmadılar. Elmatepe de kuruldu, diğer taraflar da kuruldu ama bir süre sonra maalesef bu birliktelikte bozuldu. Ama Yenimahalle hala birlikte ayakta. Bundan sonra Yenimahallespor&[#]8217;un arkasında Belediye Başkanı olarak ben varım. İlk Etap&[#]8217;ta, Kırmacı Mahallesi mevkisinde eski tren yollarının olduğu bölgede festival sonrası Yenimahallespor&[#]8217;a bir antreman sahası yapmayı vaat ediyorum. Sadece saha yapmak değil her konuda üzerime düşerse kulübe yardım etmeye hazır olduğumu bilmenizi isterim. Yeter ki benden isteyin.&[#]8221;
   
&[#]8220;İLK HEDEF FUTBOL ŞUBESİ&[#]8221;
   Kulüp Başkanı Peker ise kulüp geçmişinde görev yapan her yöneticinin bir şeyler kattığını ifade ettiği konuşmasında, &[#]8220;görev yapan tüm yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
   Büyük gururla devraldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacağız. İlk olarak da kulüp bünyesinde kapatılan futbol şubemizi tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Elbette kolay olmayan ancak imkansız da olmayan bu gelişmeyi hayata geçirdiğimizde, biliyoruz ki Yenimahalle Spor Kulübü yeniden geçmişteki şa şalı günlerine dönecek; yine futbolcu üreten konuma gelecek ve bünyesinde belki de 30-40 gencimize harçlık verecek, onları kahve gibi mekanlardan kurtaracağız. İlerleyen dönemlerde yeni atılımlarımız da olacak. Gecemize katılarak onurlandırdığınız için herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Kulübe gelir sağlamak amacıyla çekiliş yapılan gecede davetlilere çeşitli hediyeler verildi. Bu arada açık arttırmaya çıkarılan üzerinde Ereğli resmi bulunan yağlı boya tablosunu kulübün ilk kalecilerinden Nejat Erinç 3 bin liraya aldı. Bunun üzerine kendisine hediye edilen ikinci tabloyu ise kulübün eski yöneticilerinden Birol Ocakçı&[#]8217;ya armağan etti.
   Ereğli Devlet Hastanesi&[#]8217;nde görevli Oprt. Dr. Hüseyin Uysal, Erdemir Spor Kulübü alt yapı sorumluları Gürol Taşdemir, Bayram Altıntaş, Hakimiyet Gazetesi Sahibi Fikri Kapan, Demokrat yayın Grubu Genel Müdürü Doğan Gönüllü, Şirin Ereğli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şafak Erel&[#]8217;in ile kulübe uzun yıllar emeği geçen isimlerin eşleriyle katıldığı gecede çalan müzik eşliğinde eğlenildi

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER