Yardımlar 2 Bin 500 aile için yol çıktı

Yardımlar 2 Bin 500 aile için yol çıktı

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak gerçekleşen gıda yardımı bu yıl 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılmaya başlandı.

Kumanyaların dağıtımı sebebiyle Ereğli Sevgi Barış Dostluk Düğün salonunda depolanan kumanya paketlerinin araçlara bindirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çerçevesinde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ında katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  

Posbıyık burada, belediye tarafından ramazan ayında 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye yapılacak olan kumanya yardımlarının dağıtımı öncesi çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte kumanya dağıtımını başlatan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ramazan ayında 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye kuman ya yardımında bulunacaklarını söyledi.

 HAK SAHİPLERİNE YARDIM  

Başkan Posbıyık, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Göreve başladığımız 1994 yılından bugüne kadar her yıl ramazan ayında  pişmiş sıcak aşları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ayağına kadar götürüyordum. Bu uygulama tüm Türkiye&[#]8217;ye örnek bir uygulamaydı. Son üç yıldır bu uygulamayı yapamıyoruz çünkü gıda mühendislerimiz aşırı sıcaklar nedeniyle böyle bir uygulamanın riskli olabileceğini ifade ettiler. Biz de ihtiyaç sahili halkımıza  1 ay boyunca kendilerine yetecek kadar kumanya alıp, muhtarlarımız tarafından belirlenen ve belediyemiz zabıta ekipleri tarafından kontrol edilen gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız kumanyaları adreslerine kadar ulaştırıyoruz. Toplam; 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye kumanya yardımında bulunacağız.

 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Ramazan ayı boyunca Amfi Tiyatro&[#]8217;da Ramazan eğlenceleri düzenliyoruz., Hacivat ile Karagöz, pişekar gibi geleneksel ramazan şenliklerini rotaya koyuyoruz. Halkımızın şenliklere ilgisi bizi son derece memnun ediyor.&[#]8221;

 Konuşmanın ardından Kumanya paketleri 4 kişilik bir ailenin 1 aylık kumanya ihtiyacını karşılayacak şekilde paketlenerek araçlara yüklendi, ardından dağıtımına başlandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2012, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER