‘’YAŞAM HAKKIMIZ İÇİN DİRENİYORUZ’’

Karadeniz Ereğli CHP Kadın Kolları Başkanı naile Bingöl, “Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz” dedi.

‘’YAŞAM HAKKIMIZ İÇİN DİRENİYORUZ’’

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Uluslararası Mücadele günü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları ve Ereğli Kadın Kolları 81 İlde eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenlendi.

Karadeniz Ereğli’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan Kadın Kolları Başkanı Naile Bingül 25 Kasım Dünya Kadına karşı Şiddetle Mücadele Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra şunları kaydetti:

“61 yıl önce canlarıyla bedel ödeyen bu cesur ve onurlu kadınların mücadelesi, bugün de bizlerin omuzlarında yükseliyor. Bu bilinçle, dünyaya ve ülkemize demokrasiyi, adaleti ve eşitliği getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, bir yandan örgütlü gücümüzü arttırırken, diğer yandan dünyadaki ve Türkiye’deki kadın hareketine ses katıyor, mücadeleyi birlikte büyütüyoruz.

Ülkemiz demokrasiden uzaklaştıkça, kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor. 11 gün önce Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla katleden katil Can Göktuğ Boz; ‘Birini öldürmeyi planladım, kadın direnemez diye onu öldürdüm’ demişti.

Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı, tek adamın kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz!”

Bingöl, son süreçte yaşanan kadın cinayetlerinden örnekler verdiği konuşmasını, partisinin kadına yönelik şiddeti önleme ve aile politikalarını anlatarak tamamladı.

ZONGULDAK’TA DA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

CHP Zonguldak İl Örgütü de 81 ille eş zamanlı olarak parti binasında düzenlenen basın açıklamasında ortak açıklamayı basınla paylaştı. Zonguldak’taki açıklamayı CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Arzu Gündoğdu yaptı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER