ZAMLARA KARŞI ZONGULDAK'TA 1000 İMZA TOPLANDI

Zonguldak'ta elektrik doğalgaz ve akaryakıt zamlarına karşı başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ZAMLARA KARŞI ZONGULDAK'TA  1000 İMZA TOPLANDI

Zonguldak'ta elektrik doğalgaz ve akaryakıt zamlarına karşı başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sol Parti Zonguldak teşkilatı tarafından Gazipaşa Caddesi'nde elektrik doğalgaz ve akaryakıt zamlarına karşı başlatılan imza kampanyasının ilk gününde yaklaşık 1000 imza toplandı.Sol Parti Zonguldak il yöneticisi İsmail Yıldız yaptığı açıklamada, kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, teşekkür ettiİsmail Yıldız yaptığı açıklamada elektrik doğalgaz ve akaryakıt zamlarına tepkili olduklarını ve tüm Türkiye genelinde toplanan imzalarla birlikte zamların geri alınması için Danıştay'da dava açacaklarını dile getirdi.Elektrik Dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini belirten,Sol Parti yöneticisi İsmail Yıldız şunları söyledi;

"Bildiğiniz gibi Dün enerji şirketine siyah çelenk bıraktık ve ondan sonra buraya geldik ve burada imza stantını açtık. Dün yaklaşık 1000 imza toplandı bugün de kampanyamız devam ediyor. Kampanyamıza halkın büyük bir ilgisi var ve her geçen gün imza veriyor. Dün 4 saatte bine yakın imza topladık. Elbette ki bu mücadeleler devam edecek. Elektrik faturaları can yakıyor, el yakıyor, mutfakta yangın var. Bu ülkenin kaynakları enerji şirketlerine aktarılıyor. Siyasi iktidar diyor ki bu zamları biz yapmadık, Enerji şirketleri diyor ki bu zamları biz yapmadık acaba bu zamları kim yaptı?Bu kadar fahiş zam Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir soygundur ve bu soyguna dur demek için demokratik haklarımızı kullanacağız. Mücadelemizi daha değişik alanlarda yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede artık susmayacağız. Bu zamanlar korkunç şekilde insanların hayatını zehir ediyor. Yeter artık diyoruz.Eğer enerji şirketleri kamulaştırılırsa düşünün 100 liralık bir elektrik faturası kamuda olduğu zaman 25 lira değerinde olacak onun için kamulaştırmayı savunuyoruz.  Acilen Türkiye'nin önündeki en önemli tüm kurumları kamulaştırmadan halkın hizmetine sunmalıdır, eğitimden sağlığa kadar her şey  kamulaştırılmalıdır. Özelleştirme işsizliktir, yoksulluktur bu halka zulümdür"

ZAMLARA KARŞI ZONGULDAK'TA 1000 İMZA TOPLANDI

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER