ZONGULDAKTA YAĞMUR ETKILI OLDU

ZONGULDAKTA YAĞMUR ETKILI OLDU

Zonguldak Merkez'de akşam 21.30 civarında başlayan ve kısa süren kuvvetli sağanak yağış su taşkınlarına, heyelana ve Ankara yolunun kısa süreli kapanmasına sebep oldu. 
Karaelmas Mahallesi İbrişim Sokak'ta daha önce hakkında tahliye kararı verilmiş evde heyelan meydana geldi. Hane sakinlerini komşuları tehliye ederken AFAD ve Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.



Etkili olan sağanak yağışla birlikte Zonguldak Ankara yolunun tünellere gelmeden önceki kısmında giderler tıkandı. Giderler tıkanınca bütün su yola birikti. Seyir halindeki araçların motoruna su kaçınca araçlar yolda kaldı. Karayolları ekipleri giderleri temizlemeye çalışırken ulaşım kısa süreli durduruldu. Birçok araç arıza yaparken vatandaşlar düşen araç plakasını aramak için yalın ayak suya girdi. Yolda kalan bir vatandaş "halimize bakın, ayıptır, günahtır!" diyerek tepki gösterdi.
Üzülmez Toki konutlarında istinat duvarı şelaleye döndü. Duvardan akan yağmur suları yolda göletler oluşturdu. 
Yapım çalışması devam eden Mithatpaşa Tünelleri'nin altından geçen yoldaki çukurlara biriken sular küçük göletler oluşturdu. Araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER