CHP’ye kayyum atanıyor!

Yönetim Kurulu bir araya gelip İlçe Başkanı seçimini gerçekleştiremediği için CHP Ereğli İlçe Örgütüne kayyum atanması kararı alındı. Kayyum CHP’yi kongreye götürecek…

CHP’ye kayyum atanıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Örgütüne kayyum atanması kararı alındı.
Bilindiği gibi CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın Belediye Başkanı aday adaylığı için istifa etmesinden sonra İlçe Başkanlığına Sevdekar Aras vekalet ediyordu.
Bir süre sonra da CHP Genel Merkezi Edreğli İlçe Başkanlığına bir yazı yazarak, yönetim içerisinde seçim yapılarak ilçe başkanının belirlenmesini istedi.
Yapılan ilk seçimde Nahide Ercan kazanmış ancak salt çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle seçim iptal edilmişti.
Bunun üzerine Genel Merkez seçimin yenilenmesini istedi. Ancak verilen süre içerisinde CHP yönetimi toplanamayarak ilçe başkanı seçimini gerçekleştiremedi.
 

KAYYUM ATANIYOR
CHP Kdz. Ereğli İlçe Yönetimi yasal süre içerisinde seçim yapamadığı için Genel Merkez Ereğli’ye kayyum atanmasına karar verdi.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre;  5 kişiden oluşan kayyum10 gün içerisinde CHP Ereğli İlçe yönetimini devir alacak.
Kayyumun başına ise eski ilçe başkanlarından İl Genel Meclisi Üyesi Hayrettin Kartal’ın atanacağı konuşuluyor.
CHP’de kayyum göreve başladıktan bir ay sonra partiyi olağanüstü kongreye götürecek.
 

KULİSLERDE 5 KİŞİNİN ADI GEÇİYOR
Kayyumun kongreye götüreceği CHP’de ilçe başkanı adaylığı için 5 kişinin adı geçiyor.
CHP kulislerinde, Dr. Eylem Ertuğrul, Uğur Likoğlu, Ali Kocamanoğlu, Sevdekar Aras ve Nahide Ercan’ın ilçe başkanı adayı olacağı konuşuluyor.

POSBIYIK’IN TAVRI MERAK EDİLİYOR
31 Mart yerel seçimlerinde ezici bir çoğunlukla belediyeyi yeniden CHP’ye kazandıran Halil Posbıyık’ın ise kongrede tavrı merak ediliyor.
Adaylık için adı geçenlerin hemen hemen tamamının Posbıyık’ın desteğini alma hesapları içerisinde oldukları konuşuluyor.
Ancak Halil Posbıyık ise henüz tavrını belirlemediği gibi, adı geçen 5 kişi haricinde başka bir aday çıkartabileceği yorumları da yapılıyor.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2019, 19:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Ali
Hasan Ali - 5 yıl Önce

Yıpranmış adayların girmesine gerek yok bence. Nahide hanım ve sevdekar bey aynı yönetimdeydi, başaramadılar. Eylem bey CHP’nin kadrolu adayı olma yolunda ilerliyor. Meclise giremeyince illa bir koltuk bulması gerekiyor. Ali Kocamanoğlu ve Uğur Likoğlu iyi takip edilmeli. Bu ikisinden biri ipi göğüsler.

Güven Çolakoğlu
Güven Çolakoğlu - 5 yıl Önce

Bence genç dinamik Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı heyecanlı partiye heyecan katacak ufku geniş arkadaşımız Uğur Likoğlu olmalıdır

Oni
Oni - 5 yıl Önce

5 i de birbirinden degerli sevdiğimiz kisiler ama benim düsüncem bu 5 li icinde baskanın Uğur LİKOĞLU'nun olması yönünde. Çunkü
1-gençlerin önü açılmalı
2-bilgi
3-cevre
4- herzaman CHP için canını dişine takip kosturdu , ozellikle belediye baskanligı secimde genclerle olusturdugu birlik beraberlik taktire sahan dı , gençleri cok güzel organize etti
Ve bunlar gibi bir sürü sebep var hepsini burada yazmaya kalksam baya bir vakit alir

CHP Gençlik
CHP Gençlik - 5 yıl Önce

Partinin En büyük sorunu Genç ekiple yürümemesi Bunu Uğur Likoğlu ile başarabilirler hem çevresi geniş hem genç hemde bu seçimlerde kendini fazlasıyla kanıtlamış ve Halil beye fazlasıyla destek vermiştir. Şimdiden başarılar

SIRADAKİ HABER