KOZLU'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

KOZLU'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunın 97.yılı kutlama etkinlikleri 28 Ekim'de düzenlenen Çelenk koyma töreni ile başladı.

29 Ekim'de ise kutlama törenleri düzenlendi. Pandemi sebebiyle kutlamalar Kozlu Belediyesi önünde bulunan açık alanda gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı 

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı söylendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim kutlama mesajı okundu.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi yaptığı konuşmada 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladığını ifade etti.

Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Kozlu Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, "Bugün Cumhuriyetimizin 97 yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Atatürk'ün en büyük eserim diye nitelendirdiği ,dünyada emsali bulunmayan bir savaş olan Kurtuluş Savaşı'nın ardından kazanılan zaferin ardından Cumhuriyet bugün 97 yaşında. Cumhuriyet denilen sihirli kelime Atatürk'ün de dediği gibi insan onuruna en çok yakışan yönetim şeklidir. Cumhuriyet kolay kurulmamıştır. Kurtuluş savaşı şartlarına baktığımız zaman ne kadar zor olduğunu ve dünyada başka bir milletin de bu şartlarda bu mücadeleyi vermesinin imkansız olduğunu görürsünüz. Tüm imkânsızlıklar içerisinde bağımsızlık aşkımız, imanımız ve Atatürk'ün önderliğinde gerçekten dünyada emsali görülmemiş bir savaşın sonunda Cumhuriyetimizi kurduk ve Cumhuriyetimiz bugün 97 yaşında ve ama 97 yıldır hep birileri Cumhuriyetimizin ve Türkiye'nin illeri gitmemesi için bir takım mücadele içindeler. Her zaman bir ve beraber olmalıyız. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun" ifadesini kullandı.

Kutlamalarda daha sonra resim şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Öğrenciler şiirler okudu.



 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2020, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER