Kimsenin gücü yetmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,“Laiklik yeni anayasa da olmamalıdır diyen meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı eleştirerek, CHP istifa etmesi gerektiğini bildirdi.

Kimsenin gücü yetmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,“Laiklik yeni anayasa da olmamalıdır diyen meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı eleştirerek,  istifa etmesi gerektiğini bildirdi.
Demirtaş, yazılı açıklamasında, söylemi sonrası yaptığı ikinci açıklamasında sözlerinin çarptırıldığını ima eden İsmail Kahraman için, “daha sonra yarım ağızla çark etse de, ‘kediye ciğerin emanet edildiği’ bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
Laikliğin kaldırılmasına izin vermeyeceklerini de ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

MÜSADE ETMEYİZ

“Oturduğu koltuğu laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu olduğu halde o koltuğa ihanet eden, 78 milyonun gözü önünde yemin ettiği halde bu sözleri ile yeminini çiğneyen, 93 yıllık Cumhuriyet’in temel değerlerini hala anlayamayan, demokrasiyi ve hukuk devletini kaldırmak isteyen, Türkiyeyi geri kalmış Ortadoğu ülkesine dönüştürmek isteyen ve ‘şeriat ve hilafet’ özlemi içinde bulunan bu zat’ın derhal istifa etmesi gerekir.
Müslümanın müslümanı boğazladığı, Ortadoğu’nun kan gölüne döndüğü şu günlerde, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.Laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün, düşünce ve ifade özgürlüğünün, demokrasinin ve hukuk devletinin teminatıdır. CHP de laikliğin ve Cumhuriyetin temel değerlerinin teminatıdır. CHP olduğu sürece, kimsenin Anayasanın ilk 4 maddesini ve cumhuriyetin temel değerlerini değiştirmeye gücü yetmeyecektir. Bu herkes tarafından böyle bilinmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER