CHP´DEN AVUKATLARA ZİYARET

CHP´DEN AVUKATLARA ZİYARET

gundemeregli.com- Kdz Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, &[#]8220;Hukuk Devleti&[#]8217;nde söylediğimiz şey demokratik hukuk devletinde yasama, yürütme yargı erklerinden söz ediyoruz. Belki bu erklerin eşitliğinden söz ediyoruz ama son zamanlarda özellikle yürütmenin her şeyin önüne geçtiğini de gözlemliyoruz&[#]8221; dedi.
Kartal, bazı yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret ettiği Ereğli&[#]8217;deki Avukatlar Odası&[#]8217;nda yaptığı konuşmada, 15 Nisan&[#]8217;da gerçekleştirdikleri kongrenin ilçede uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek şekilde demokrasi şöleni havasında geçtiğini savundu.
Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni bir hukuk devleti olarak değerlendirdiklerini belirten Kartal, şunları söyledi:
&[#]8220;Hukuk Devleti&[#]8217;nde söylediğimiz şey demokratik hukuk devletinde yasama, yürütme yargı erklerinden söz ediyoruz. Belki bu erklerin eşitliğinden söz ediyoruz ama son zamanlarda özellikle yürütmenin her şeyin önüne geçtiğini de gözlemliyoruz. Bu konuda Türkiye&[#]8217;nin sıkıntılı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca şöyle değerlendirmek gerekirse, yargının da Hakim, Savcı ve savunmadan oluşan üçlü sac ayağı olduğunu düşünüyoruz. Ancak Türkiye&[#]8217;de bu üçlü sac ayağının savunma durumundaki avukatlar aleyhine giderek bozulduğunu da görüyoruz. Türkiye&[#]8217;nin bu konudaki sıkıntıları aşması gerektiğini düşünüyoruz. Demokratik hukuk devletinde bu tür sıkıntıların olmaması, bu erklerin bir birinin önüne geçmemesi düşüncesindeyiz.
Bulunduğumuz her Adli yıl açılışında avukatların sıkıntılarını dinliyoruz ama her yıl sorunların arttığını ad gözlemlemekten üzüntü duyuyoruz. Sıkıntılarımıza gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı Sayın Kartal nezdinde yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.&[#]8221;
Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi, Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal, yeni seçilen CHP yönetimini ziyarete gidemediklerinden mahcup olduklarını belirterek, &[#]8220;Biz işin içerisinde olduğumuz için sıkıntıları daha derinden yaşıyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER