Demirtaş; CHP olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, partisinin Ereğli İlçe Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısında, değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş; CHP olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, partisinin Ereğli İlçe Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısında, değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, 7 Haziran seçimleri öncesi Zonguldak’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir kez daha geleceği Zonguldak, Ereğli, Alaplı’da miting ve açılışlar gerçekleştireceğini söyledi.

İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Parti Yöneticileri ile Belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Demirtaş, “CHP, bu düşünceden yola çıktı, emeklilerin sorunlarını gündeme taşıdı diye; AK Parti, bu seçim döneminde bizi kopya edecek diye zannediyorum” dedi.

CHP OLARAK ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ.
 
Milletvekili Demirtaş, 1 Kasım Seçimleri’ni, isim vermediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zorlaması, AK Parti’nin koalisyon masasından kaçması ve ‘alayına da karşıyız’ sözünü hatırlattığı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de tutumu nedeniyle yapılacağını öne sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara ATO’da yaptığı aday ve seçim bildirgesi tanıtım toplantısına da değinen Ünal Demirtaş, şunları söyledi: “Genel başkanımız, burada, seçim bildirgemizi genel hatları ile ifade etmişti. Bu süreç içinde, koalisyon kurulmasıyla ilgili 14 maddelik ilke kararı açıklamıştık. Aynı zamanda 14 ilkeyi ortaya koyarak, Türkiye’nin 5 temel sorununa çözüm bulacak yüksek profili, 4 yıl sürecek bir koalisyon olmasını istemiştik. Vatandaşlarımızın da beklentisi de bu yöndeydi. Bir aylık süreç içinde, CHP olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. CHP. Zonguldak’a verdiği önem nedeniyle, aday listesinde değişiklik yapmıştı. Değiştirilen ve yeri değiştirilen aday arkadaşlarımızla birlikte, bütünlük içinde halkımıza giderek koalisyon sürecini ve bu süreç sonrası artan sorunları anlatacağız.”
 
KILIÇDAROĞLU, ZONGULDAK´A GELECEK
 
Kılıçdaroğlu’un, 5 Ekim’de tam gününü Zonguldak bölgesine ayıracağını aktaran Demirtaş, Zonguldak’ta oluşan 12 tane CHP’li belediyenin, yüz akı olduğunu öne sürdü. Demirtaş, konuşmasını, şu cümlelerle sürdürdü: “Genel başkanımız, sadece Alaplı, Kandilli ve Gülüç değil; Çaycuma’da da bir takım açılışlar yapacak. Kısa sürede kısıtlı illere gidecek genel başkanımızın, bir gününü Zonguldak’a ayırarak, Zonguldak’a verdiği önemi göstermiş oldu. Bu seçim döneminde de Zonguldak’ta, Alaplı’dan başlayacak ve Devrek’e kadar 8 yerde küçük mitingler yapacak. Ben, Alaplı, Ereğli, Gülüç ve Kandilli’de yaşayan vatandaşlarımızı, genel başkanımızın mitinglerine davet ediyorum.
 

BİZ, BAŞINDAN BERİ DİYORUZ Kİ; BU SORUN, DEMOKRATİK YOLLARLA PARLAMENTODA ÇÖZÜLÜR

 
CHP’nin avukat vekili Ünal Demirtaş, konuşma gündemine aldığı ‘terör’ konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, 2 ayı geçkin sürede 140 güvenlik görevlisinin şehit edildiğini anımsattı. Terörün bitirilmesi konusundaki düşüncelerini de aktaran Demirtaş, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Vatandaşlarımızdan, özellikle şunu sorgulamalarını istiyorum. 7 Haziran’a kadar ‘açılım, saçılım’ diyenler, Habur’da PKK’ların ayağına hakim gönderenler, Diyarbakır’da Barzani ve Şivan Perver ile birlikte ‘megri, megri’ diye şarkı söyleyenler, TC tabelalarını banka ve resmi kurumlardan PKK kızıyor diye kaldıranlar şimdi neredeler? Ellerine bayrak almışlar, kuru milliyetçilik yapıyorlar. Bunu kabul edemiyoruz. Bir terör örgütüyle masa oturursanız sonuç böyle olur. Diyorlar ki şimdi, ‘bizi kandırdılar.’ Açılım döneminde, dediler ki ‘biz müzakere yaparken bomba saklamışlar’, ‘lojistik sığınak yapmışlar’, ‘dağa adam götürmüşler.’ Peki bunlar olurken siz neredeydiniz? Güneydoğu Anadolu’da, 280 civarında operasyon izni istenmiş, 8’ine izin verilmiş. Artık, siyasi hesaplar bir kenara bırakılsın, bu soruna barışçıl biç sözüm bulunsun. Biz, başından beri diyoruz ki; bu sorun, demokratik yollarla parlamentoda çözülür.
 
EMEKLİLERİN SORUNLARINI GİDERMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ VAR
 
Demirtaş, AK Parti İktidarı ile insanların yoksullaştığı, Zonguldak’ın ekonomik açıdan çökertildiğini, esnafın ve vatandaşların borç batağına düştüğünü ileri sürdüğü konuşmasında, sözü 7 Haziran seçimleri öncesi emeklilere yönelik vaat edilen bayramlarda verilecek ikramiye konusuna getirdi. Demirtaş, “emeklilerin sorunlarını gidermeye yönelik çözüm önerilerimiz vardı. CHP, iktidara gelmiş olsaydı, geçtiğimiz iki bayramda, emeklilere iki ikramiye vermiş olacaktık. Böylelikle emeklilerin gelirinde, önemli artış olacaktı. Emeklileri düşünen tek bir parti var, altını çizerek söylüyorum CHP’dir. CHP, bu düşünceden yola çıktı, emeklilerin sorunlarını gündeme taşıdı diye; AK Parti, bu seçim döneminde bizi kopya edecek diye zannediyorum” diye konuştu. CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da, toplantıda yaptığı yaklaşık 15 dakikalık konuşmasında, yerel ve ulusal konulara değindi, kurduğu cümlelerle AK Parti’yi eleştirdi. Soruları olduğunu belirttiği Türkiye’nin, sorunlardan çıkabilmesi için adres olarak altı oku işaret etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER