Demirtaş; Genel Başkanımız Zonguldak Sorunlarını çok iyi biliyor

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 5 Ekim Pazartesi günü Zonguldak’a gelerek çeşitli açılışlar ve mitingler gerçekleştiren, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerini değerlendirdi.

Demirtaş; Genel Başkanımız Zonguldak Sorunlarını çok iyi biliyor


CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 5 Ekim Pazartesi günü Zonguldak’a gelerek çeşitli açılışlar ve mitingler gerçekleştiren, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerini değerlendirdi. Partisinin İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Demirtaş, Gülüç ve Kandilli Beldesine ilk kez Genel Başkanın geldiğini dile getirerek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bölgenin sorunlarını çok iyi biliyor” dedi.

Dün  akşam saatlerinden itibaren ilçeyi etkisi altına alan yağmur yağışı dolayısıyla meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşa ve esnafa geçmiş olsun temennilerinde bulunan Demirtaş, mağdur olan esnafın ve vatandaşın yanında olduklarını belirterek gereken neyse yapmaya hazırız “şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ ZONGULDAK’A ÇOK ÖNEM VERİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun diğer siyasi parti genel başkanlarından daha fazla Zonguldak’a önem verdiğinin altını çizen Demirtaş yaptığı değerlendirme toplantısında şunları söyledi;Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, defalarca Zonguldak’a geldi. Defalarca Ereğli’ye geldi. Alaplı’ya ikinci gelişi, hiçbir Genel Başkan bugüne kadar Gülüç beldesine gelmemişti, yine rahmetli Ecevit’ten sonra Kandilli Beldemize Genel Başkan gelmemişti, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bizlerin bütün önerilerimizi kabul ederek, vatandaşlarımızla güzel bir buluşma gerçekleştirdi. Tabi bizler sadece Zonguldak mitingini yapabilirdik, ne olurdu? Vatandaşlarımızı ve örgütlerimizi oraya taşırdık, Genel Başkanımız yine mesajlarını verebilirdi, ama bizler bu kez, hem il başkanımız, hem diğer milletvekili aday arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımız ile birlikte Genel Başkanımızın Alaplı’dan başlayarak, Devrek’e kadar bir çok noktada halk’la buluşmasını ve miting yapmasını önerdik, küçük kısa mitinglerdi bunlar dolayısıyla böyle çalışmalar içinde girdik. Sayın Genel Başkanımız çok sağolsun, bizlerin bu talebini kabul etti, bizleri onurlandırdı. Bu şekilde bir çok vatandaşımızla bir araya gelme fırsatı yakaladı,Bu nedenle Genel Başkanımız tekrar Zonguldak’a çok önem verdiğini, ne kadar önemli bir olduğunu, Cumhuriyetin ilk kentine CHP’nin sahip çıktığını bir kez daha altını çizmiş oldu.

GENEL BAŞKANIMIZ, BELEDİYELERİMİZİN 2 YILDA YAPMIŞ OLDUĞU GÜZEL ÇALIŞMALARIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Burada bakıldığında aynı zamanda küçük kısa mitinglerin yanında CHP’li belediyelerin yapmış olduğu başarılı çalışmalar vardı. Bilindiği üzere tüm Zonguldak’ta 12 tane birbirinden değerli ve başarılı CHP’li Belediye Başkanı arkadaşlarımız var. Bu belediye başkanlarımız AKP iktidarının bütün baskısına rağmen, bütün maddi olanaklarını kısmasına rağmen, defalarca müfettişler tarafından baskı altına alınarak, denetlenmesine rağmen kendi imkânları ile çok güzel işler yaptılar. Genel Başkanımızda bu gelişinde 4 Belediyemizdeki 2 yıllık süreç içerisinde yapmış oldukları güzel hizmetlerin açılışlarını gerçekleştirdi.

CHP BU ÜLKEYİ ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE YÖNETİYOR

Bizlerin önemle vurguladığı konu şu, CHP’ye vatandaşımız güvenip, CHP’lileri iktidara taşıdığında ki belediyeler bunların en güzel örneğini gösteriyor. CHP’liler bu ülkeyi çok iyi bir şekilde yönetebiliyorlar ve güzel işler yapabiliyorlar. Vatandaşlarımız Özellikle bunu iyi düşünsünler, CHP’liler bu ülkeyi kurdular ağır sanayi temellerini attılar, bir noktaya getirdiler ve belediye çalışmaları ile de güzel işlere imza attılar, Bu seçim döneminde de CHP’ye güvenip iktidara taşırlarsa. Bizler Türkiye’ye çok farklı yön vereceğiz, çok güzel bir şekilde kalkındıracağız, Vatandaşlarımız bunları unutmasınlar

GENEL BAŞKANIMIZ 5 BİN İŞÇİ ALINMASININ SÖZÜNÜ VERDİ

Şunu ifade etmek istiyorum; Bu gezi boyunca Genel Başkanımız daha önceki gezilerinde biz Zonguldak’ın sorunlarını kendisine ilettik, bu gezi boyunca da ilettik. Çok iddialı konuşuyorum, hiçbir abartıda yapmıyorum Zonguldak’ın sorunlarını bilen, çözüm yollarını bilen en iyi genel başkan bizim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğludur. 7 Haziran öncesi gelişinde hem Zonguldak’ da hem Ereğli’de bir miting yaptı, burada Türkiye Taş Kömürü Kurumunun sorunlarını kendisine ilettik, norm kadro açığı olduğunu ifade ettik ve 5 bin işçi açığı olduğunu ifade ettik, eğer Türkiye Taş kömürü Kurumunda işçi sağlığına ve güvenliğine uygun üretim yapılabilecekse, üretim artırılabilecekse ve Zonguldak’a artı gelecekse bunun yolunun 5 bin işçinin alınmasından geçtiğini ifade etmiştik, Genel Başkanımızda bu sözü verdi.

Bu gezimizde Kandillide ocak ağzında kendisini maden işçileri ile buluşturduk. Kendisi burada işçilerimizin sorunlarını dinledi, kendi görüşlerini ifade etti, Cuma akşamı hayatını yitiren bir maden işçisi arkadaşımız için kendilerine başsağlığı dileklerini iletti.

TERSHANELER İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Bizim tersaneler bölgesinde büyük sorunlarımız var, kendisine daha önce bunları defalarca ilettik,oradan geçerken tersanelerdeki durumu da aktardık kendisine, tersanelerin canlanması gerektiğini, burada çok büyük bir istihdam alanı olduğunu, bundan dolayı da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tersaneler ile ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ettik, kendisi özellikle Alaplı mitinginde bu konuya değindi ve tersaneler ile ilgili çalışmalar yapılacağını ifade etti.

ARMUTLU CUMA, ÇAYLIOĞLU, SUBAŞI HATTINDA DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Altını çizerek söylüyorum, hiçbir siyasi parti genel başkan yardımcısı düzeyinde dahi bu konuya değinmezken Genel Başkanımız Ereğli mitinginde bunun sözünü verdi. Yıllardır bitirilemeyen Ak Parti iktidarı geldiğinden beri en çok övündüğü yol yapma çalışması vardı ancak maalesef bütün her yere gelince yol yaptığını söyleyen Ak Parti, Devrek Ereğli yolunu ve bölgemize çok büyük bir değer katacak olan Devrek Ereğli yolunu 13 yılda bitiremeyen Ak Partiye dedik ki; Siz 13 yılda bitiremediniz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Devrek Ereğli yolunu bir yılda bitireceğiz ‘´sözünü verdik.’’ Bu konuda vatandaşlarımızın en ufak bir tereddüdü olmasın. Ben ve diğer milletvekili arkadaşım Şerafettin Turpçu Bey özellikle bu süreci takip ediyoruz. Zaten 1 Kasımdan sonrada Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında da inşallah bu yolu bitirmek bize nasip olacak. Bütün Armutlu Cuma, Çaylıoğlu, Subaşı hattında yaşayan vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Eğer Ereğli Devrek yolunun bitmesini istiyorlarsa bu sefer adresleri Cumhuriyet Halk Partisi olmalı.

ZONGULDAK’TA SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi bir tam gününü ayıran genel başkanımız ile birlikte, bütün örgütleri ile birlikte Zonguldak’ta seçime en hazır parti olduğunu ortaya koydu ve burada bulunan fedakar örgütümüz ile birlikte bu dakikadan sonra artık sahaya ineceğiz. Daha önce zaten vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyordu, bu çalışmalarımız hız kazanacak ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını birlikte kurmak için yine birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz, vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Özellikle bize oy vermeyen vatandaşlarımıza kendimizi daha iyi anlatacağız. Sonuçta 1 Kasım günü Cumhuriyet Halk Partisinin Zonguldak’ta 1. Parti olacağından ve en azda 3 milletvekili çıkaracağımızdan ve Türkiye’de iktidar olacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER